Scamorza, en typisk syditaliensk ost

//

Leder du efter en lækker og unik ost, som du kan tilføje til dit næste måltid? Så skal du ikke lede længere end til scamorza, en ostetype, der er populær i det sydlige Italien. Denne ost er lavet af komælk og har en mild smag, der passer godt til mange forskellige retter. I dette blogindlæg vil vi fortælle mere om scamorzas og produktion, samt give dig nogle ideer til hvordan du kan bruge osten, som du kan afprøve derhjemme!

Scamorza, hvad kendetegner denne ost?

Først og fremmest er scamorza en hvid ost med en glat konsistens. Den er formet som en pære og har en let sødlig smag. Denne ost har sit navn fra det italienske ord “scamozzare”, som betyder at skære noget af eller fjerne noget. Det skyldes, at scamorza traditionelt fremstilles ved at fjerne fløden fra mælken, før den koaguleres. Det giver osten et lavere fedtindhold end andre ostetyper, hvilket gør den til et sundere valg.

Hvordan laver man så scamorza?

Fremstillingen af scamorza minder meget om fremstillingen af mozzarella. Mælken opvarmes først og afkøles derefter til omkring 30 grader. Derefter tilsættes løbe til mælken, og mælken får lov til at koagulere i ca. en time. Herefter skæres ostemassen i små stykker og koges, indtil den når en temperatur på 60 grader Celsius. Derefter sies ostemassen og lægges i forme for at forme den. Til sidst afkøles osten, hvorefter den opbevares i saltlage.

Det passer osten til

Scamorza kan spises frisk eller lagres. Hvis du ønsker at prøve den friske version af denne ost, kan du finde den i de fleste supermarkeder, eller køb ost online hos osteposten.dk. Men hvis du er på udkig efter noget lidt mere unikt, så foreslår vi, at du prøver den lagrede variant. Denne ost sælges normalt i specialforretninger og har en mere intens smag. Du kan bruge den i mange forskellige retter, f.eks. pizzaer, pastaer og endda salater.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark