Kaffe er ikke kun til at drikke

//

Kaffe er ikke kun til at drikke: 6 usædvanlige måder at bruge det på

For folk, der formår at komme igennem hver dag uden at vælte kop efter kop lækkert bittert bønnevand, kan kaffe virke helt ubrugeligt. Denne plante kan derimod være gavnlig, ikke kun når den tages internt. Her er seks måder at bruge kaffe uden at drikke en slurk, fra at befrugte din have til at bage hjemmelavede kager.

   1.Fix ridser på møbler

Små ridser på dine møbler kan give det en vintage følelse, men de læses for at blive fjernet. Du skal bruge kaffegrums, 1/4 kop varmt vand og 1/4 kop eddike for at gøre dette. Ryst blandingen og lad den sætte sig i mindst en time, før du gnider den ind i pletterne på møblerne med en klud (du skal muligvis anvende flere lag til mørkere trætoner).

   2.Berig dine bagværk

Kager med kaffesmag, muffins og andre desserter er lækre for dem, der elsker en god kop af denne forfriskende drink. Kaffe kan dog løfte nogle bagte delikatesser til nye højder. Nogle bagekurser foreslår at bruge det i chokolade slik som brownies og kager, især hvis du bruger en færdiglavet bageblanding. Udskift blot en hvilken som helst mængde vand med den bryggede kaffe i opskriften; kaffen tilføjer dybde og kompleksitet til chokoladesmagen, hvilket giver dine gæster indtryk af, at du kogte desserten fra bunden.

   3.Lav en luftfriser

Fyld gamle strømper med tørret kaffegrums og knude dem ovenpå (selvfølgelig er det bedst at vaske dem først, ellers vil den deodoriserende effekt gå tabtbaristakursus). Som et resultat er en simpel luftfrisker klar til at fjerne dufte fra dit køleskab, bil, gymnastikpose eller ethvert andet sted, hvor du rynker næsen.

   4.Ansigtsskrubbe

Hvis du nogensinde har haft en chance for at tage et barista kursus, har du måske hørt, at malet kaffe er mild nok til at bruge som ansigtseksfoliering og også indeholder antioxidanter, der er gavnlige for din hud.

En opskrift er en blanding af kaffegrums, brunt sukker, avocadoolie og kokosolie. Afhængigt af din hudtype kan du tilføje nogle flere ingredienser.

   5.Slip af med lugten fra dine hænder

Når du har brug for at slippe af med en stink fra dine hænder, vil en naturlig deodorisator som kaffe hjælpe. Skrub fingrene med en knivspids kaffegrums og sæbe, indtil de ikke længere lugter af løg, hvidløg eller fisk.

   6.Rengør pejsen

Ved rengøring af pejsen kan luften fyldes med aske. For at forhindre dette i at ske, drys et tyndt lag kaffegrums oven på asken, og du kan nemt feje det op.

Konklusion

Afslutningsvis har kaffe masser af anvendelser, og vi taler ikke kun fra din morgen java fix. Det er til næsten alt, fra rengøring af køkkenbordet til kørsel i Uber. Disse seks usædvanlige måder at bruge kaffe på er innovative og opfindsomme. De er gode måder at holde sig opdateret fra din daglige rutine.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark