Hvad du behøver at vide om figner

//

Figner er spiselige frugter, der kan findes fra maj til februar. De er et lille løvfældende træ eller stor busk og indeholder masser af kostfibre. Du kan også finde figner i syltetøj og sirupper. Her er nogle oplysninger om disse velsmagende godbidder. Læs videre for at lære mere om figner! Og glem ikke at dele denne artikel med dine venner og familie. Det vil helt sikkert også få dem begejstrede! Læs mere på desidero.se

Figner er et lille løvfældende træ eller stor busk
Figentræer vokser til en højde på omkring 10 til 15 fod. De er et løvfældende træ, hvilket betyder, at de mister deres blade om vinteren, men vokser tilbage med nye blade om foråret. Flere typer figen er koldhårdføre, men ikke alle. For at dyrke figner i et koldt klima, plant figner i beholdere. Plantens rødder vokser hurtigt, så det er vigtigt at give mindst en-to tommer plads omkring dem. Figner vil efterhånden fylde beholderen op og kræve mere plads, så du kan starte med en mindre plante. Læs mere på q-one.se

De er i sæson fra maj til februar
Figner er i sæson fra maj til begyndelsen af ​​februar, men de kan også plantes året rundt. Plantning af figner i slutningen af ​​marts/begyndelsen af ​​april vil sikre en god høst den følgende sommer. Ligesom unge frøplanter, hærder figner af ved at placere dem på et skyggefuldt sted i en time og gradvist udsætte dem for mere sollys. Figner kan dyrkes sammen med agurker, tomater, peberfrugter, majs og zucchini. Læs mere på reklamsmedjan.se

De er en god kilde til kostfibre
Figner er fyldt med kostfibre, og at spise seks af dem er nok til at give næsten fem gram af det essentielle næringsstof. Undersøgelser har vist, at højt fiberindtag er forbundet med en reduceret risiko for brystkræft hos kvinder. Ifølge en undersøgelse er kvinder, der indtager mest kostfibre, 21 procent mindre tilbøjelige til at udvikle brystkræft i løbet af deres levetid. Udover fibre er figner også høje i vitamin A, som er afgørende for øjensundheden og giver en dosis antioxidanter. Læs mere på cravatti.se

De er populære i sirupper og syltetøj
Figner kan spises i deres naturlige tilstand eller skæres i kvarte. Stilken er fibrøs og tæt, så at skære dem i kvarte er en nem måde at tilberede en velsmagende snack. Figner kan også koges, males eller pureres for at skabe lækre godbidder. Mange mennesker nyder figner i sirupper og syltetøj, og de bruges ofte som desserttopping. Læs mere på logar.se

De indeholder ficin
Figner er fyldt med et næringsstof kaldet ficin, et proteolytisk enzym. Dette enzym nedbryder proteinmolekyler til aminosyrer og er ansvarlig for at give figner deres prikkende fornemmelse. Sorte figner er særligt høje i sukkerindhold, hvilket gør dem meget mere velsmagende end grønne figner. Men før du rækker ud efter en sort figen, skal du vide, at den indeholder pektin, som bliver inaktiv, når den når høje temperaturer. Læs mere på fansajten.se

De er forgængelige
Figner skal købes inden for en dag eller to efter plukning. Du ønsker at købe en moden figen med en dyb, lilla farve. Den skal føles lidt blød, men ikke for blød. Se efter blå mærker eller huller i stilken. Pluk figner med skindet stadig lidt fast, men ikke for blødt. Undgå at plukke figner, der lugter grimt. De kan være forkælede. De skal opbevares i en åndbar beholder for at holde dem friske. Læs mere på everyonebenefit.com

De er populære i salater
Figner er en lækker, sød tilføjelse til salater. De passer godt sammen med grønt, nødder, løg og eddike. Flere varianter af figner er også tilgængelige, herunder Black Mission figner. De har en mørk lilla hud og er besat med små frø. For at nyde en lækker figensalat skal du vælge dem med en glat, let fast hud og en lille rynkning. Figner skal plukkes, når de stadig er modne, men ikke for bløde eller hårde. Opbevar i køleskabet, men brug inden for to til tre dage. Læs mere på pencepru.com

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark