Meld dig ind i en A-kasse i god tid, mens du studerer

//

Er du sikker på at have et job på hånden, når du er færdig med at studere? I så fald er dette ikke så vigtigt for dig, det her. Men hvis der er risiko for, at du skal bruge en periode som jobsøgende efter dit studie, er det vigtigt, at du forbereder dig på det. Og den vigtigste forberedelse du kan gøre, er at melde dig ind i en A-kasse i god tid, mens du studerer. 

Og hvorfor er det så så vigtigt? Jo, ser du. For at få dagpenge fra den dag, du er færdiguddannet, skal du have været medlem af en A-kasse i mindst et år forinden. Ellers skal du sidde over i en såkaldt karensperiode, hvor du ikke får dagpenge.

Det kan altså koste dig mange tusinde kroner, alene fordi du ikke har fået meldt dig ind i god tid. 

Du kan læse mere om A-kasser her.

Det er gratis at melde sig ind i en A-kasse som studerende

Der er faktisk ikke noget godt argument for, hvorfor du ikke skal melde dig ind i en A-kasse som studerende. Det er gratis at gøre, og det sikrer dig økonomisk, når du står på den anden side af din uddannelse. Det er en no-brainer. 

Desuden får du også hjælp til din jobsøgning af din A-kasse, hvilket er endnu en fordel. Som nyuddannet har du sikkert masser af spørgsmål og sidder inde med nogle usikkerheder. Dem kan du få hjælp til af din A-kasse. 

Altså er der masser af fordele ved at vælge en A-kasse og melde dig ind i god tid. På den måde skal du kun fokusere på at finde dit første job og ikke bekymre dig om din økonomi, når du står som nyuddannet. 

Du kan læse mere om jobsøgning, A-kasser og meget mere her.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark