Hjælp min far drikker for meget, hvad kan jeg gøre?

//

Der er mange grunde til, at folk drikker for meget alkohol. Nogle gør det for at slappe af eller for at komme væk fra problemer. Uanset årsagen, så kan det være svært at stoppe med at drikke, når man først er startet. Hvis du har en far, der drikker for meget, kan det være svært at være vidne til. Men der er hjælp at hente.

Tal med ham

Det første du kan gøre, er at tale med din far. Hvis han ved, at du er bekymret for hans drikkeri, kan det være med til at få ham til at stoppe. Tal med ham om, hvorfor du synes, han drikker for meget, og hvorfor det bekymrer dig. Hvis han ikke er åben for at tale om det, kan du prøve at skrive et brev til ham om det.

Sørg for at han ikke har adgang til alkohol

Hvis din far har adgang til alkohol, er det svært for ham at stoppe med at drikke. Sørg derfor for at fjerne alkohol fra hans hjem, så han ikke har mulighed for at drikke. Dette kan være en svær ting at gøre, men det er nødvendigt, hvis du vil have ham til at stoppe.

Søg hjælp

Hvis din far ikke er åben for at tale om sit drikkeri, eller hvis han ikke kan stoppe med at drikke, selv om du fjerner alkohol fra hans hjem, så kan det være nødvendigt at søge hjælp fra en professionel. Rehab kan hjælpe din far med at stoppe med at drikke, og de kan også hjælpe dig med at forstå, hvad der sker, når man drikker for meget. Det vil typisk foregå på et behandlingscenter for alkoholikere, hvor din far vil bo i nogle par uger. Her vil han få nødvendig hjælp til at komme sig og vende tilbage til normalen. Du kan også selv få hjælp, hvis du har brug for det. Hvis det ikke passer så godt, så er der også mulighed for at få en ambulant behandling. Det er vigtigt at du bliver hjulpet, hvis du har brug for det, for ellers vil det kunne få alvorlige konsekvenser for din og din fars fremtid.

Vær tålmodig

At ændre sine vaner er svært, og det vil helt sikkert tage tid. Din far vil have brug for din støtte, så vær tålmodig og hjælp ham med at komme tilbage til en normal tilværelse. Sørg også for at han kan se, at du støtter ham, selvom han har dummet sig.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark