Elektriske køreskoler

//

Eftersom nye tilstrømninger af politik, miljø og mange folkeslags demonstrationer er man begyndt at overveje mange ting. En af dem er om, hvorvidt køretimerne skal bruges i elektriske biler eller om man fortsat skal benytte sig af benzindrevne biler.

Pros

Der er mange pros ved, at skulle bruge elektriske biler på køreskolen. For det første er der de miljømæssige pros, hvorved udslippet af co2 er mindre en ellers. Det er selvfølgelig en byrde på miljøet, at man udleder en masse co2 på, at få folk uden kørekort til, at køre rundt i gaderne. Desuden har alle elbiler automatgear, hvilket gør det lettere for alle kørekorts studerende, hvilket også gør processen hurtigere, dog får man kun kørekort til automatgear, hvis man består køreprøven i en bil med automatgear. Der er derfor mange der ikke ville kunne køre størstedelen af virksomheder køretøjer osv.

Cons

Det er dyrt for køreskolen, at anskaffe sig elbiler, så medmindre at staten vil gå ind og støtte køreskolerne med skattepenge, bliver det svært for kørelærerne at skulle ændrer deres dyre maskiner. Derudover er der mange der foretrækker benzin- eller dieselbiler, og da de fleste kørelærere bruger deres private køretøj til at undervise i, ville det være svært at indføre uden brok fra dem. Og det ville altså være en dyr affære for staten, at skulle give elbiler til alle køreskoler landet over, for dem er der nemlig mange af. 

Konklusionen

Konklusionen er, at det nok godt kunne være en god idé, men at det ville koste staten dyrt at skulle få det igangsat og gennemført, hvilket med høj sandsynlighed ikke ville give mening i sidste ende, da man så ville tabe en ordentlig omgang penge, for at skulle indføre dette tiltag, i forhold til hvad man fik retur i.fh.t. co2 besparelser. Derfor er det nok ikke den bedste idé lige nu.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark