Man kan spise sig til en mere bæredygtig hverdag, og det kan være svært at tro på. Det handler nemlig om at spise rigtigt. Det nytter ikke noget at spise det samme hver dag, man skal derfor sørge for at have lidt afveksling i sin kost. Vi kigger i denne artikel på nogle tips man kan følge, for at gøre sin spise mere bæredygtigt.
Sæson
Ofte kan der spares en del på miljøet ved at spise sæson baseret mad. Det kan være at der lige er sæson for noget grønt, og man derfor spiser det en smule mere end andre dage. På denne måde kan man sørge for at der ikke produceres for meget af alt andet, og man støtter dem der producere det lokalt.
Kødfri
At have en dag eller to om ugen som er kødfrie kan være svært for mange at overskue. Frygt ej, for der findes en del retter som smager vidunderligt, selvom der ikke er kød i. I rigtig meget indisk mad hører kød ikke altid i som hovedingrediens. Man kan med god samvittighed undersøge nogle retter, og finde opskrifter til at kunne lave det hjemme.
Drikkelse
Det klassiske råd som man altid hører, er at drikke mere vand. Sluk tørsten med vand, og dette er faktisk rigtig godt for miljøet. Det er sundere for kroppen og sparer på enormt meget produktion, der er omkring sodavand, saftevand eller noget helt tredje. Skal man endelig have noget med lidt smag i, kan man her sørge for at købe økologisk eller bæredygtige produkter.
Madspild
Når man er nede i netto og skal handle, kan det i rigtig mange tilfælde være en super god ide, at have en solid plan omkring ens indkøb. Når man har overblik af hvad man indtager og indkøber, kan man derigennem skære en del ned på madspild. Det kræver at man ved hvad man kan nå at spise, før det bliver dårligt.