4 Tips til at holde dine fliser rene for alger

//

Har du problemer med alger på dine fliser? Så kan det være en god idé at få dem behandlet. Det er ikke kun et æstetisk problem, men det kan også være med til at forringet dine flisers levetid. Her får du 4 tips til, hvordan du kan undgå alger på dine fliser:

1. Sørg for at holde fliserne er rene

En af de bedste måder at undgå alger på fliserne er ved at sørge for, at de altid er rene. Det betyder, at du skal vaske dem jævnligt. Du kan bruge en højtryksrenser til at fjerne algerne, men det er også vigtigt at vaske fliserne med en algebehandling, der dræber algerne. Dette kan du f.eks. gøre til en fast del af din havepleje i selve haven eller på din terrasse. Måske en gang hver 14 dag, hvor du lige vasker fliserne.

2. Behandl fliserne med algebehandling

En algebehandling er en effektiv måde at bekæmpe alger på. Behandlingen dræber algerne, så de ikke kan vokse på fliserne igen. Det er en god idé at få fliserne behandlet af en professionel, så du er sikker på, at behandlingen bliver udført korrekt. Dette er selvfølgelig bedst, når algerne ligesom har fået godt tag på dine fliser, hvilket du jo burde holde nede. Men er uheldet alligevel ude og du gerne vil have en fliserens, så kontakt os for fliserens i Aalborg.

3. Undgå alger med imprægnering af fliserne

Hvis du gerne vil være ekstra godt forberedt, kan du selvfølgelig imprægnere fliserne. Det gør, at fliserne ikke suger vand, som algerne gerne vil leve af. Det giver dig derfor en enklere algebekæmpelse. Det kan være en god idé, hvis du har en stor terrasse eller en stor have, hvor du ikke orker at gå og vaske det hele.

4. Få en professionel til at hjælpe med bekæmpelsen

Hvis du ikke rigtig får bugt med algerne selv, så kan det være en god idé at få en professionel til at hjælpe dig. De kan hjælpe dig med at komme af med algerne, så de ikke vender tilbage. Det er nemlig ikke altid så let at få bugt med algerne, hvis de først har taget godt fat. En professionel kan også hjælpe dig med at forebygge alger på fliserne i fremtiden. Det kan for eksempel være med en imprægnering, som vi tidligere har nævnt, eller med at lægge nye fliser.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark