3 grunde til at vælge en totalentreprenør-løsning

//

Når du står over for et byggeprojekt, kan valget af samarbejdspartner være afgørende for både processen og slutresultatet. En af de mest populære løsninger i dag er at vælge en totalentreprenør. Men hvad indebærer det, og hvorfor kan det være det bedste valg for dit byggeprojekt? Her er tre gode grunde til at vælge en totalentreprenør-løsning.

Én samlet kontaktperson gennem hele processen

En af de største fordele ved at vælge en totalentreprenør er, at du får én samlet kontaktperson gennem hele projektet. Totalentreprenøren står for alt fra planlægning og design til udførelse og aflevering. Det betyder, at du ikke skal koordinere med flere forskellige faggrupper, som arkitekter, ingeniører og håndværkere. Med en totalentreprenør slipper du for at agere mellemled og undgår potentielle kommunikationsfejl, som kan opstå, når mange forskellige aktører er involveret. Denne form for centraliseret projektstyring giver ofte en mere smidig og overskuelig byggeproces.

Kvalitet og økonomi under kontrol

Med en totalentreprenør er det ofte lettere at holde både tidsplan og budget under kontrol. Totalentreprenøren har det fulde ansvar for, at projektet bliver leveret til den aftalte tid og inden for det fastlagte budget. Fordi totalentreprenøren typisk har et fast netværk af samarbejdspartnere og underleverandører, er der større sikkerhed for, at arbejdet udføres med fokus på kvalitet og effektivitet. Samtidig kan totalentreprenøren gennem sine erfaringer og ekspertise ofte finde besparelser, uden at det går ud over kvaliteten – for eksempel ved at foreslå alternative materialer eller løsninger.

Mindre risiko og større tryghed

Når du vælger en totalentreprenør, minimerer du risikoen for ubehagelige overraskelser. Totalentreprenøren har det overordnede ansvar, og derfor ligger hele ansvaret for eventuelle fejl, forsinkelser eller misforståelser også hos dem. Dette giver dig som bygherre en ekstra tryghed, da du kun skal forholde dig til én kontrakt og én aktør. Skulle der opstå problemer undervejs, er det totalentreprenørens ansvar at løse dem – hurtigt og effektivt.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark