Tips og tricks til at klimaoptimere dit landbrug

//

Når det kommer til arbejdet som landmand, kan du strukturere din hverdag og dit erhverv på rigtig mange forskellige måder. Der er eksempelvis stor forskel på, om du driver en griseproduktion eller en økologisk planteproduktion. Når det kommer til klimabelastningen og den sundhedsmæssige værdi, er der selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at den økologiske planteproduktion er den mest gavnlige set fra et samfundsmæssigt perspektiv. Og både sundhed og klima er da også noget, som der kommer et større og større fokus på – både på samfunds- og individniveau.

Men det kan dog være en stor mundfuld, når det kommer til at klimaoptimere landbruget. Og der er heller ikke nogen enkel løsning, da landbrug er forskellige. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du få et par tips og tricks, som du kan overveje at implementere, for at gøre dit landbrug mere bæredygtigt.

Den rigtige gødning

Der findes mange forskellige former for gødning, og der er stor forskel på, hvordan de påvirker klimaet og dit landbrug. I forhold til gødning kan du overveje gødning fra YaraSuna. Her får du nemlig en gødning, der har tanke for klimaet og kvalitet i samme produkt. Gødning fra YaraSuna er organisk, og du kan købe YaraSuna hos yara.dk.

Produktionsoptimering

Hvis du dyrker planter med henblik på fodring af landbrugsdyr, er det ikke nogen hemmelighed, at det har et højere CO2 aftryk. En ko spiser eksempelvis langt mere end et menneske, og derfor kræver det langt flere ressourcer, at brødføde en befolkning med slagtedyr fremfor hvis planteproduktionen gik direkte til menneskefoder. Fra et klimaperspektiv kan det derfor være gøre en stor forskel, hvis du omlægger dit landbrug fra dyreproduktion til planteproduktion. Fra et økonomisk perspektiv kan der også være en langsigtet fordel, da der er opstået et større behov for plantebaserede fødevarer i Danmark.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark