Alt du skal vide om forbrugslån

//

Du har brug for penge – og du har brug for dem hurtigt. Det er vi klar over. Men som det gamle ordsprog siger: Hastværk er lastværk. Derfor har vi skrevet denne guide til forbrugslån, hvor du kan finde gode råd til at undgå de fejlgruber og ulemper, som du skal være opmærksom på i forbindelse med de stadigt mere populære annuitetslån.

Vi har også sammensat en liste vi kalder Top 5 akut lån, her finder du de bedste akut lån i dag.

Forbrugslån har længe haft den tvivlsomme ære af at være det sorte får i lån– og finansieringsverdenen. Men desværre bygger meget af kritikken af forbrugslån på en antagelse af, at forbrugslån er forbeholdt en bestemt gruppe mennesker, der har svært ved at betale lånene tilbage. Virkeligheden er dog en anden. Faktisk har over 70 procent af dem, som optager forbrugslån, en økonomi der er stabil nok til, at de uden problemer kan overholde deres afdrag. Hvorvidt et forbrugslån er den rigtige løsning eller ej for dig, afhænger med andre ord fuldstændigt af din personlige økonomi – og den kender kun du noget til.

En af de helt klare fordele ved forbrugslån er, at de er hurtige at optage og ofte ikke kræver det helt store engagement af dig før lånet kan gå igennem. Du får med andre ord rede penge mellem hænderne ganske kort tid efter, at du har ansøgt banken eller finansieringsselskabet om lånet. Da det går stærkt med at få godkendt lånet er det vigtigt, at du allerede før du ansøger gør dig nogle tanker om, hvor mange penge du vil låne.

Mange danskere begår nemlig den fejltagelse, når de tegner et forbrugslån, at de låner langt flere penge, end de reelt har behov for. Et konkret eksempel kan være, at du låner 50.000 kroner, selvom den drømmerejse eller computer du drømmer om, kun koster 30.000 kroner. Konsekvensen af et for stort lån bliver, at du hurtigt kan komme til at bruge flere penge, end du havde planlagt til at starte med. Resultat bliver i sidste ende en uforholdsmæssigt stor gæld, som bliver en større byrde end den behøver at være.

En anden faktor du skal være opmærksom på, er længden på den periode, som du vil bruge på at afdrage lånet. Det giver sig selv, at lånet bliver billigere, desto hurtigere du afdrager. Vær realistisk når du skal indtaste, hvor meget du vil afdrage med og sørg endelig for, at størrelsen på dine afdrag er af en sådan kaliber, at du stadig kan leve komfortabelt. Der er ingen grund til at sidde hårdere i det, end det er højest nødvendigt.

Før du tegner et forbrugslån er det en god idé, at undersøge markedet først. Her på siden kan du finde en række beskrivelser af de mest populære lånudbydere, ligesom du lynhurtigt kan sende ansøgninger af sted, når du har fundet den rette udbyder.