Bæredygtig paraply fremstillet af genbrugsmaterialer til gavn for miljøet

//

Skulle du lige læse overskriften igen? Ja, det er rent faktisk muligt at få en bæredygtig paraply. Og når vi fremstiller- og anvender så mange paraplyer på verdensplan, er der bestemt en god grund til det. Bare se på, hvordan vi har udfaset plastiksugerøret. Vi bruger også utroligt meget plastik på at fremstille standardparaplyer. En bæredygtig grøn paraply er altså en god investering.

Hvorfor skal du købe bæredygtigt, når det er så dyrt?

Det er rigtigt, at bæredygtige ting typisk er dyre og koster meget, helt ligesom priserne på økologi også er højere. Det skyldes helt simpelt, at det ikke er flertallet, der køber det, og derfor ville det ikke kunne løbe rundt, og i første omgang tilbydes, hvis priserne skulle være lavere. Men det betyder også, at der er god grund til at støtte bæredygtige produkter ved at købe dem, for jo flere, der køber, jo mere kan man også presse priserne ned, indtil de måske lander på et helt normalt niveau.

Hvorfor er genbrug godt, og hvordan kan du selv komme igang?

Genbrug er godt, da det er en måde at udnytte ressourcer, vi allerede har til rådighed. Der er typisk noget, vi allerede har brugt naturens ressourcer på at fremstille, og dette kan man spare, når man genanvender det til andre ting. Der er mange måder at genbruge på, og du kan fx starte med at handle i genbrugsbutikker, hvor der er mulighed for at købe meget forskelligt.

Hvorfor er det vigtigt at tænke på miljøet?

Det er enormt vigtigt at tænke på miljøet, da vi aktuelt gør alt muligt dårligt i forhold til miljøet. Vi forbruger som aldrig før, og vi udleder en masse dårlige ting ud i atmosfæren. Det skyldes hovedsagligt overbefolkningen på kloden, og at vi forbruger som aldrig før. Det er utroligt, at jorden kan følge med – ja, og det er jo så også netop det, den ikke rigtigt kan. Vi er altså ved at ødelægge den smukke jordklode, vi bor på, og derfor er vi nødt til at tænke på en grønnere fremtid.

Det betyder blandt andet, at vi er nødt til at genbruge af de ting, vi allerede har til rådighed. Vi skal ikke hele tiden købe nyt, og det kan være svært, når vi har skabt en verden, hvor vi hele tiden bliver pacet til at være med på den nyeste nye trend.

Er det alligevel ikke for sent at gøre noget?

Denne tanke sidder utroligt mange med – og med god grund. Det kan virke helt uoverskueligt med tanken om at skulle vende en udvikling, der er så markant. På verdensplan snakker man på tværs af lande om, at vi skal handle, mens der stadig er tid. Vi er nødt til at sætte ind, for at bremse- og vende udviklingen. Men som lille borger kan man godt blive opgivende. Og man kan sagtens spørge sig selv, om det overhovedet nytter noget. Men det gør det altid, og det er bedre at starte i det små, end overhovedet ikke at gøre noget.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark