Bæredygtige Biler & Bæredygtig Bilvask

//

Markedet for klimavenlige biler er i fremdrift. 

Faktisk er der aldrig blevet solgt så mange klimavenlige biler, som der gør nu, og tendensen lader sig også afspejle på verdens børser. 

I sidste måned kunne green tech virksomheden over dem alle, Tesla Inc, skrive sig ind i klubben blandt verdens mest værdifulde virksomheder – kun overgået af nogle få giganter som f.eks. Google, Amazon og Apple. 

Klubben består af virksomheder, der er vurderet til mere end 1000 milliarder dollars. 

Ingen anden bilproducent kan prale af den samme hæder, og det tyder på, at investorerne virkelig tror på Tesla. 

Og det er i øvrigt med god grund! 

Deres ambitioner er enorme, deres teknologier er overlegne, og virksomheder såvel som regeringer verden over er ved at forberede deres respektive lande på en stor grøn omstilling, hvor en revolution på bilmarkedet er en uundgåelig del af løsningen. 

Her har Tesla vist sig som en foregangsvirksomhed, fordi de kombinerer fortidens bildyder omkring udseende, fart og kvalitet med nutidens dyder om bæredygtighed og modernitet. 

Omstillingen til klimavenlige biler ender imidlertid ikke med, at vi alle sammen hver især får anskaffet os en af disse. 

Dengang for efterhånden mere end hundrede år siden, hvor samfundet begyndte at omstille sig fra, at alle kørte i hestevogne til benzinbiler, opstod der et enormt behov for stationer, hvor man kunne få tanket sin bil op.

Således opstod hundredvis og efterhånden tusindvis af tankstationer landet over. 

I den nye omstilling elimineres behovet dog for disse, for hvis alle lige pludselig at begynde og køre i klimavenlige biler, drevet på el, så vil det være lidt besynderligt at begynde og fylde benzin på den. 

Også bilvask er noget, som mennesker i stigende grad må forholde sig til i fremtiden, da det også taler ind i hele debatten om bæredygtighed. 

Hver gang vi vasker vores bil, udleder vi ekstremt store mængder spildevand, og det åbner dørene for nye aktører på markedet, som kan dampvaske vores biler. 

Det sker så heldigvis også! Heldigvis opstår der altid nye (og som regel bedre) alternativer i forbindelse med disse omstillinger, og i den sammenhæng vil jeg gerne hurtigt nævne SteamCleaner, der er en mobil løsning, der kører rundt i hele Nordjylland, og kan levere en klimavenlig og bæredygtigt alternativ til den traditionelle tur i vaskehallen, idet de kun benytter damp til deres bilvaske. 

God fornøjelse. 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark