Bambus havemøbler – et godt valg for miljøbevidste husejere

//

Hvis du leder efter havemøbler, der både er stilfulde og miljøvenlige, er bambus havemøbler et godt valg. Bambus vokser hurtigt og kræver ikke brug af pesticider eller gødning, hvilket gør det til et af de mest bæredygtige materialer til møbler. Desuden er der uendelige muligheder, når det kommer til bambushavemøbler. Du kan finde bambushavestole, -bænke, -borde og meget mere.

Havemøbler fremstillet af bambus

Når det kommer til møbler, er der et par forskellige typer bambus, der kan bruges. De tre mest almindelige typer er Moso-bambus, Tonkin-bambus og Madake-bambus. Moso bambus er den mest populære type bambus til møbler, fordi det er den stærkeste og mest holdbare. Tonkin-bambus er også ret stærk, men bruges ofte til dekorative formål på grund af dens smukke korn. Madake-bambus er den svageste af de tre, men er stadig et populært valg til møbler, fordi den er meget prisvenlig.

Moso-bambus

Moso-bambus (Phyllostachys pubescens) er en type træbambus, der stammer fra Kina. Det er den mest almindelige type træbambus og er også den største, idet den kan blive op til 30 meter høj! Moso-bambus er meget stærk og holdbar, hvilket gør den til et ideelt materiale til møbler. Det er også vandafvisende og rådresistent, så det vil holde længe, hvis det bliver passet ordentligt

Bambus fra Tonkin

Tonkinbambus (Phyllorhiza punctata) er en art af blomstrende plante i slægten Phyllorhiza, der er hjemmehørende i det tropiske Australasien. Den danner krat i kystnære vandveje og flodmundinger i Australien, Ny Guinea, Indonesien og Salomonøerne. Tonkin-bambus er opkaldt efter det sted, hvor den først blev fundet – Tonkin i det nordlige Vietnam. Planten blev indført til Australien i 1885 som prydplante til haver og parker.

Madake-bambus

Madake-bambus (Phyllostachys bambusoides) er en art af træbambus, der er hjemmehørende i Kina og Japan. I modsætning til moso-bambus og tonkin-bambus er madake-bambus ikke så stærk eller holdbar. Det er dog stadig et populært valg til møbler, fordi det er meget prisvenligt. Madake-bambus kan blive op til 30 meter høj og har stilke (stængler), der er op til 10 centimeter i diameter. Planten blev indført i Europa i 1882 og er siden blevet naturaliseret i en lang række lande.

Der er mange grunde til, at du bør overveje at investere i bambushavemøbler, hvis du leder efter terrassemøbler, der er både stilfulde og miljøvenlige. Bambus vokser hurtigt uden at have brug for pesticider eller gødning, hvilket gør det ekstremt bæredygtigt. Plus der er mange forskellige typer produkter til rådighed lavet af forskellige typer bambus afhængigt af dine behov, såsom stole, borde eller bænke.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark