Biler og bæredygtighed

//

Kan man tale om bæredygtighed når man taler biler? Jamen hvad med produktionen af bilerne, driftsmidler osv?

Det kan være svære spørgsmål at besvare, men en ting er helt sikkert. Der er forskel på biler så det er værd at kigge nærmere på. Om du arbejder inde i byen og foretager de fleste af dine køreture derinde, eller om du har lange motorvejsture, så er elbilen ikke blot god for miljøet, men også meget økonomisk og fri fra høje afgifter. I denne artikel kan du læse mere om fordelene ved elbilerne.

 

Spar på udgifter og skån miljøet

Med en elbil sparer du penge på brændstof og vægtafgiften, ift. fx diesel- eller benzinbiler. Derudover er de meget mere skånsomme for miljøet og mindre CO2. Elbilerne er ikke perfekte, men når det kommer til bæredygtighed, så kommer slipper de helt sikkert bedre afsted med det, end de traditionelle benzin- og dieselbiler.

Eksempler på elbiler der er interessante at se nærmere på er fx Hyundai IONIQ og Citroën ë-C4.

 

Skal du vælge en lille eller stor elbil

Bor du inde i byen, så er det oftest en fordel at gå med den store elbil. Dog kan det være at den ikke er tilstrækkelig nok til dit behov, fordi du fx har børn eller fritidsinteresser som fx golf eller andet der kræver plads i bagagerummet.

Bor du derimod ude på landet, kan det være vigtigere med lidt mere komfort i de større elbiler til de lange køreture.

 

Lån penge til elbilen

Skal du låne penge til den nye elbil, så har du bedre forudsætninger hvis du får flere lånetilbud, du kan sammenligne. Den nemmest måde at gøre det på, er at bruge hjemmesider som fx www.autolånet.dk, hvor du ved at udfylde en formular med ønsker til lånet, får tilbud fra flere banker.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark