Bør du isolere med papiruld?

//

Papiruld er en bæredygtig isoleringsløsning, der kan hjælpe med at reducere varmeforbruget i dit hus eller i din virksomhed og dermed mindske CO2-udledningen.

For det første er papirulden fremstillet af genbrugsmaterialer, såsom avispapir og karton, hvilket gør det til en miljøvenlig alternativ til de traditionelle isoleringsmaterialer, der ofte er fremstillet af oliebaserede produkter. For det andet er papir meget effektiv som isoleringsmateriale. Det har en høj varmeledningsevne og kan hjælpe med at holde varmen inde i bygningen, hvilket kan reducere varmeforbruget betydeligt.

Nem isolering at arbejde med

Papiruld er nemt at isolere med samt let at arbejde med. Det kan skæres til enhver form, hvilket gør det til et fleksibelt valg for både nybyggeri og renovering med efterisolering. Herudover er papirulden en god lydisolator. Det kan hjælpe med at reducere lydgener fra fx trafik mm.

Kort sagt er papiruld en bæredygtig isoleringsløsning, der kan hjælpe med at reducere varmeforbruget, mindske CO2-udledningen, og gøre bygningerne mere behagelige at opholde sig i.

Er isolering med papiruld så dyrere?

Prisen for isolering med papiruld er afhængigt af flere faktorer, herunder mængden af isolering, der kræves til din bygning. Overordnet set, kan isolering med papiruld være billigere end nogle andre isoleringsmaterialer, men dyrere end andre.

Papiruld er typisk billigere end de øvrige isoleringsmaterialer, der er fremstillet af oliebaserede produkter, såsom polystyren eller mineraluld. Det er ofte billigere end træfiberisolering også. Samtidig kan det være dyrere end celluloseisolering.

Energitilskud til forbedringer

Hvis du allerede har besluttet dig for at efterisolere loftet med papir-uld, kan der søges tilskud til forbedringerne. Alt fra private til andelsforeninger og erhverv kan søge støtte til energiforbedringer, såfremt få krav er efterlevet.

Det er blandt andet vigtigt at din bolig har været registreret i BBR Registret og at din boligs energimærkning er fra efter datoen 1/10 2012.

Få professionel hjælp

Ofte er den letteste løsning at få professionel hjælp til at isolere/efterisolere med papirulden. Det samme gælder tilskud til forbedringer. Ved at få et uforpligtende tilbud fra en fagmand, undgår du mange af de små faldhuller ved ansøgningen. Din fagmand vil kunne hjælpe med at sikre, at alle de nødvendige kriterier for at modtage energitilskud efterleves.

Alt i alt kan efterisolering i hulmur eller loft med papiruld være med til at spare på varmeregningen, uden at gå på kompromis med bæredygtigheden. Samtidigt vil du kunne spare med eventuelle tilskud, ligesom indeklimaet forbedres i mere eller mindre grad. Så hvis din bolig trænger til isolering, er det bare med at få fat i en fagmand og få styr på om isolering med papiruld er en løsning for dig.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark