Brug bæredygtig make-up med god samvittighed

//

Der findes rigtig meget make-up på markedet. Noget fungerer mindre godt end andet. Samtidig er der også noget, der er bedre for huden og miljøet end andet. Derfor er det værd at overveje, hvilket mærke make-up, man køber, næste gang noget skal fornys. Hvis man gerne vil gå op i bæredygtighed, duer det ikke at købe hvad som helst. Bliv klogere på, hvorfor bæredygtig make-up er en god idé herunder.

Vælg make-up, der er bedre for din hud

En god grund til at overveje, om det næste make-upkøb skal være noget, der er mere bæredygtigt, er, at det er bedre for huden. De fleste tager make-up på for at se bedre ud, men hvis det bare er med til at ødelægge huden for fremtiden, giver det ikke så meget mening. Så ender ens hud måske med at se så slem ud, at man kan føle, at man er nødt til at gå med make-up hele tiden – og det vil de fleste nok gerne være fri for.

Vælger man noget mere bæredygtigt, som f.eks. Benecos make-up, slipper man for at smøre ansigtet ind i usunde kemikalier, hver gang man skal have make-up på. Make-up fra dette og sikkert også mange andre bæredygtige mærker er økologisk, naturligt og uden kemi. Derfor behøver man ikke være så bekymret for sin hud, når man lægger bæredygtig make-up, som hvis man lægger noget med en masse kemikalier.

Bæredygtig make-up er også bedre for dyr og miljø

Udover, at man ikke behøver at være så bekymret for sin hud, og hvilke kemikalier man får ind i kroppen, hvis man bruger bæredygtig make-up, er det også bedre for naturen. Når man vasker make-uppen af om aftenen, skyller man det ud i afløbet. Dermed får man også skyllet den kemi, der er i make-uppen, ud i afløbet, og det kan risikere at ende i naturen.

Derudover er der også noget make-up, der bliver testet på dyr, inden det kommer ud til forbrugerne. Dette er man dog ofte også fri for at bekymre sig for, hvis man vælger bæredygtig make-up. De fleste af disse mærker går nemlig op i, at deres produkter ikke må testes på dyr. Samtidig er der også flere bæredygtige make-up mærker, der laver alle eller de fleste af deres produkter veganske. Det er også værd at tage med, hvis man går op i det.

Alt i alt er der altså forskellige gode grunde til, at man kan have bedre samvittighed over at bruge bæredygtig make-up.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark