Caminoen – den ældste pilgrimsvandring i verden

//

Måske har du før hørt om Caminoen, men kender du egentlig historien om, hvorfor denne pilgrimsvandring opstod?

Gad vide hvorfor tusindvis af moderne mennesker den dag i dag, religiøse som ikke religiøse, valfarter mod katedralen i Santiago de Compostela.

Dette kan du blive meget klogere på i denne artikel.

 

Rejsen mod Skt. Jakobs knogler

Det hele begyndte i år 44, hvor apostlen Jakob, som var en af Jesus 12 disciple, blev henrettet af Herodes Agrippa. Herefter var det op til Gud selv at finde det rette sted for Jakobs grav. Hans lig blev anbragt på et skib, hvorefter en engel førte skibet til Galicien i det nordvestlige Spanien. Efter et mirakel var sket, gav den daværende dronning Lupa efter for, at Jakob kunne blive begravet i hendes slot, som også blev til en kirke.

I de næste mange hundrede år blev både Jakob samt slottet, hvor han lå begravet glemt, lige indtil omkring 800-tallet, hvor Jakobs grav blev fundet. Skt. Jakob blev udnævnt som skytshelgen, og man byggede en kirke, der hvor graven var blevet fundet.

Herfra blev byen Santiago de Compostela sig.

Det betyder samtidig, at pilgrimme har vandret til dette hellige kristne sted siden 800-tallet, hvilket gør Caminoen til nok den ældste pilgrimsvandring i verden.

 

Caminoen er mange veje

Caminoen er ikke blot en enkelt vej, men et netværk af pilgrimsruter, som alle fører til katedralen i Santiago. Egentlig betyder Camino blot vej, så det er ikke som sådan en enkelt rute. I Danmark er Hærvejen en del af et stort pilgrimsnetværk, som både leder pilgrimme sydpå mod Santiago de Compostela lige så vel som nordpå mod Trondheim i Norge.

Der findes 5 forskellige mere officielle Camino-ruter, som repræsenterer forskellige folkefærd og som blev benyttet af de mange pilgrimme fra Europa, der begav sig ud på den specielle pilgrimsvandring.

Du skal derfor ikke blive forvirret, når du ser, at der både er Camino Frances, Camino Portuguese eller Camino del Norte. Alle er de blot forskellige ruter, som fører til Skt. Jakobs gravsted.

 

Hvorgår man Caminoen i dag?

I den moderne verden har religion og kristendom ikke samme indvirkning på mennesker og samfund, som det havde for 1000 år siden. Så hvordan kan det være, at vi stadig den dag i dag går på Caminoen?

For mange handler det i høj grad om at vække sin egen indre spiritualitet, og for at få et sundt og reflekteret afbræk fra den travle hverdag.

På Caminoen har det enkelte menneske tiden til at tænke over sit eget liv, sine relationer og hvad der i grunden er meningen med livet.

Derfor er Caminoen stadig den dag i dag vigtig for mennesket og for den søgende pilgrim.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark