Deadline for regnskab og selvangivelse for regnskabsåret 2022

//

Der kommer hvert år en masse nye datoer, som du skal huske på som virksomhedsejer. Nogle af de vigtigste er datoerne for, hvornår dit regnskab og din selvangivelse skal være indsendt. I 2023 gælder der nye frister, som det er vigtigt at have styr på. Her får du et overblik over, hvad du skal være opmærksom på.

Indberetning af årsregnskab

Årsregnskabet skal indberettes senest den 30. juni 2023 til Erhvervsstyrelsen eller til Skattestyrelsen, alt efter om din virksomhed afslutter regnskabsåret d. 31. december. Hvis du har brug for hjælp til at lave regnskabet, kan du få regnskabshjælp hos Regnskab.dk. De har en nem og enkel prisberegner, som gør det nemt for dig at beregne, hvad det vil koste dig om måneden at få revisorhjælp, samt at blive kontaktet med et uforpligtende tilbud.

Selvangivelsen

Selvangivelsen skal indberettes fra midten af marts til 1. juli 2023 via TastSelv Erhverv. Derudover skal eventuelle bilag til selvangivelsen sendes inden den 31. august 2023, så der er god tid til at få dem sat i system hos SKAT. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde selvangivelsen, kan du altid finde råd og vejledning online eller spørge en bogholder eller revisor om hjælp – de fleste har mange års erfaring med disse ting!

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

Virksomheder i regnskabsklasse B og C har fået en forlænget frist for indberetning af årsrapporten, hvilket betyder, at de har tid til at få orden i deres årsregnskab og dermed lettere kan overholde fristen. Virksomheder i regnskabsklasse A og D får ikke en forlænget frist. Årsregnskabet er en del af den samlede årsrapport og kan have visse fordele for enkeltmandsvirksomheder. Årsrapporten og oplysningsskemaet har nu samme frist og det letter de administrative processer. Som virksomhedsejer er det vigtigt at være opmærksom på fristerne for årsrapport og selvangivelse. Sørg for at have styr på det, så du ikke kommer i problemer med SKAT.

Personligt ejet virksomhed

Hvis din virksomhed er personligt ejet, skal du bruge oplysningsskemaet. Det skal udfyldes, hvis du har udenlandsk indkomst eller ejendom, udlejer bolig, er kunstner, har forskudt indkomstår, eller ejer anparter. Det skal udfyldes mellem midten af marts og 1. juli.

Konklusion

At overholde fristen for årsregnskab og selvangivelse i 2023 er vigtigt for alle virksomheder. Det betyder, at man skal holde øje med datoerne og sikre, at man har styr på det. Det er også en god idé at tage fat på processen i god tid, så man ikke står med et stort arbejde i sidste øjeblik.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark