Energiledelse i mindre virksomheder

//

Selv mindre virksomheder kan få en stor gevinst ud af at investere i et såkaldt Energy Management System. Med EMS-systemet monitoreres virksomhedens energiforbrug, så du altid har styr på, hvor meget energi der bruges. Systemet kan sættes op med en række forskellige målepunkter, så du kan holde øje med de enkelte produktionsled. En Energy Management System er et effektivt værktøj til at drive energiledelse, og kan benyttes af virksomheder i alle størrelser.

EMS, energiledelse og grøn omstilling er heldigvis ikke forbeholdt markedets største virksomheder. DS Energy har sørget for, at selv mindre produktionsvirksomheder kan få glæde af systemer til energiledelse, og på denne måde systematisk monitorere forbruget.

Start med få udvalgte målepunkter

Et Energy Management System kan udbygges i præcis det omfang, du ønsker. Start gerne med nogle få udvalgte målepunkter. Herefter kan du udvide systemet i den hastighed og det omfang, du ønsker. De enkelte målpunkter giver dig et unikt indblik i energiforbruget på bl.a. el, gas, varme og vand. Når du kender forbruget, kan du også arbejde for at effektivere de enkelte dele af produktionen, så der anvendes færre ressourcer.

Målet er dog ikke alene at bruge mindre energi, men også at opdage problemer i produktionen. Måler I jævnligt på forbruget af varme på jeres maskiner, kan I hurtigt opdage hvis der pludselig bruges langt mere varme end forventet. Et uventet energiforbrug kan skyldes ødelagte komponenter, og fejl som disse vil man naturligvis gerne optage så tidligt som muligt.

Affedtningsanlæg med ødelagt indløbsventil

DS Energy har specialiseret sig i energiledelse gennem markedets mest moderne Energy Management-systemer, og har gennem de seneste år hjulpet en lang række kunder.

En af virksomhedens kunder ønskede af få monteret en måler på et større affedtningsanlæg, og her kunne målingerne afsløre, at der var et stort forbrug af demineraliseret vand i to weekender, hvor der slet ikke var produktion. Disse målinger gav naturligvis anledning til at efterse anlægget, og her viste det sig, at en indløbsventil var gået i stykker. Ventilen – en billig reservedel – blev skiftet, og straks faldt maskinens forbrug af både vand og el.

Historier som denne oplever man ofte hos DS Energy, og den understreger vigtigheden af et effektivt Energy Management System. Det er langt fra alle maskinelle skader der kan opdages med det blotte øje, og virksomhederne kan således opleve et stort overforbrug af energi, hvis de ikke gør brug af de rette måleenheder.

Det effektive værktøj til energiledelse

Et Energy Management System er et effektivt værktøj til energiledelse, og energiledelse er vejen til grøn omstilling. Det er vigtigt at kortlægge energiforbruget, da forbruget – samt CO2-udledningen skal kunne dokumenteres, og gerne nedbringes. For at kunne nedbringe energiforbruget er det nødvendigt med retvisende og troværdige data, og dem kan DS Energy hjælpe dig med at få.

Data fra de enkelte måleenheder, som er placeret rundt i produktionen, sendes trådløst og krypteret til skyen, hvorfra du altid har adgang til dem. Lettere bliver det ikke. Med det digitale værktøj kan du overblikket og det er nemt at benchmarke dine data, sætte alarmer og gennemskue dit forbrugsmønstre.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark