Facademaling eller indendørs maling? Tips til malingen af din bolig her

//

Boligvedligeholdelse er ikke nødvendigvis nemt. Men alligevel er det vigtigt, at du ikke forsømmer opgaven. Ingen af os kan for alvor føle os tilpasse i fallerede omgivelser. Og heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at give din bolig et løft.  

Sådan giver du din bolig et løft  

Den mest effektive måde at opfriske boligen på er ved at gøre rent, rydde op og rydde ud. Gennemgå alle kasser, skuffer og skabe og skil dig af med alle de ting, du ikke bruger regelmæssigt. Lav et rengøringsskema for dig selv, så du er sikker på, at din bolig ikke får lov til at være beskidt alt for længe ad gangen.  

Hvis du har en have, er det også en god idé jævnligt at slå græsset, klippe hækken og vande dine planter. Du kan også overveje at købe og plante nye blomster eller bygge en ny terrasse.  

Sidst men ikke mindst kan din boligopfriskning med god grund omfatte maling af både facade og af boligens rum. Køb maling billigt online her, og bliv nedenfor klogere på, hvordan du på bedst mulig vis klarer maleopgaven  

Sådan maler du indendørs  

Indendørs maling er slet ikke så besværligt, som man skulle tro. Dog er det vigtigt, at du tager dig god tid til opgaven og forbereder dig ordentligt.  

Først og fremmest bør du sørge for at dække gulvene af med plast, før du kaster dig over opgaven. Hvis der er huller i væggen, skal du også huske at fikse dem med polyfilla på forhånd. Lad så væggen tørre og slib alt, der er blevet spartlet, så dine vægge har en jævn overflade, der er nem at male på.  

Når du køber malingen, bør du så vidt som muligt købe maling, der minder meget om den, du har brugt tidligere. Hvis du tidligere for eksempel har brugt oliebaseret maling, vil vandbaseret maling ikke hæfte så godt på din væg.  

Hvor en malerulle egner sig bedst til store vægge, er en pensel mest optimal i forbindelse med malingen af lister og paneler. Du bør derfor have begge redskaber ved hånden, når du går i gang.  

Under selve malingen bør du forsøge konstant at rulle i samme retning. Hvis du maler på kryds og tværs, risikerer du nemlig at malingen lægger sig enten for tykt eller for tyndt.  

Facademaling: Sådan maler du husets facade  

I forbindelse med husets facademaling bør du starte med at finde ud af, hvilken maling du skal bruge. Tag nogle billeder af facaden og henvend dig så hos din malingforhandler. Forhandleren kan garanteret hjælpe dig med at finde den ideelle maling.  

Før du begynder at male, bør du også afsætte noget tid til at afrense løst puds med en spartel, rengøre facaden med grundrengøring og lukke revner og huller med cementfiller. Når du når til selve malingen, bør du male oppefra og ned. Du kan desuden med fordel gøre brug af en rulle med forlængerskaft, så du er sikker på at kunne nå ind i alle hjørnerne.  

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark