Forskellige måder at opvarme sit hus

//

Det kan være svært at give slip på dit gamle varmesystem og forpligte dig til et nyt, du næsten ikke kender. Hvis du har en aldrende enhed, der trænger til udskiftning, kan det dog være spændende at se de mange forskellige varmeteknologier, der findes som udskiftningsmuligheder. Alle disse systemer kommer i forskellige modeller og størrelser for at passe til dit hjem.

  1. Kedel (Radiator distributionssystem)

Kedler er et almindeligt varmesystem. De sender varmt vand eller damp gennem rør for at give opvarmning. Selvom dette giver mulighed for at zoneinddele opvarmningen eller kølningen, er de også betydeligt dyrere at installere.

Grunden til, at ovne og kedler er kendt som centralvarmeanlæg, er fordi varmen genereres i et centralt område af boligen og derefter fordeles det i hele huset.

 

  1. Varmepumpe

Varmepumper kan bruges til både at opvarme og køle boligen. De bruger kølemiddel og elektricitet til at overføre varme i stedet for at generere den direkte som en gasovn. Som følge heraf er de ofte meget mere effektive end andre typer varmesystemer. Desværre fungerer de bedst i moderate klimaer, hvor temperaturen sjældent dykker under frysepunktet.

  1. Hybridopvarmning

Hybridopvarmning kombinerer energieffektiviteten af ​​en varmepumpe med kraften fra en gasovn. Det meste af tiden vil varmepumpen fungere for at opvarme og afkøle dit hjem. Det er kun under ekstreme temperaturer, at ovnen går i gang.

Og da du ikke kun er afhængig af ét system, vil du reducere betydelig belastning af begge enheder og dermed reducere behovet for reparationer og udskiftninger markant.

 

  1. Strålevarme

Strålevarme sender varmt vand eller elektrisk varme gennem specielle rør placeret i gulvet og kan i visse tilfælde også sende varme igennem loftet eller væggene. Varmen kan genereres af olie, gas, propan eller elektricitet.

Mens strålevarmefordelingssystemet kan holde længe, ​​kan reparationer blive meget dyre, hvis der opstår et problem. Levetiden for strålevarme afhænger af dets varmekildesystem.

Der findes mange muligheder for at opvarme sit hjem. Mange af gangene er det vigtigste og mest miljørigtige valg at reparere sit nuværende varmeanlæg. Ofte kan et pillefyr eller kedler holde meget længere tid, hvis man får det pillefyr service og passe på det. Mange af gangene kan man selv fikse de små ting, ved køb af de rigtige reservedele til pillefyr.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark