Gode råd til genoptræningen

//

Har du gennemgået en større operation og skal til at genoptræne? Uafhængig af hvor, hvad og hvorfor du er blevet operereret og derudover omfanget af operationen, så er genoptræning en vigtig del i helingsprocessen.

Læger

Efter en operation får man typisk udleveret genoptræningsmateriale, som man kan gå i gang med efter operationen. Det er vigtigt, at man følger det til punkt og prikke, da ens muskler hurtigt kan svinde ind efterfølgende, hvilket vil sænke genoptræningsprocessen. Derudover er det vigtigt at holde blodcirkulationen i gang, da man ofte er i stilstand efter en operation. Hvis man eksempelvis er blevet operereret i knæet, så er man formegentlig på krykker og i værste fald i kørestol, hvilket giver en begrænset mulighed for at bevæge sig. Der er derfor en risiko for at blive ramt af nogle bivirkninger efter en operation, og derfor er det meget vigtigt at man lytter til de autoriseredes anbefalinger og råd. Derudover vil benet svinde stille og roligt ind, og det gør det derfor sværere at få sin styrke tilbage i benet.

Fysioterapeut

Det genoptræningsmateriale man får tildelt på sygehuset, gælder ofte kun til de 2 første uger, og derfor bliver man typisk helt automatisk indkaldt hos en fysioterapeut, som kan hjælpe med det fremtidige forløb. En fysioterapeut Århus vil kunne give dig rådgivning og vejledning i forhold til, hvordan du kommer stærkere tilbage efter din skade. De vil også kunne guide dig gennem genoptræningsforløbet og samtidig lindre på eventuelle spændinger og smerter under forløbet.

Lyt til kroppen

Uanset hvad er det vigtigt at man lytter til kroppens signaler, når man har gennemgået en operation. Kroppen fortæller dig nemlig hvilke behov den har. Er der behov for hvile eller mere træning? Det er vigtigt, at man får hvilet eksempelvis sit knæ, hvis der er behov for det, da man ellers kan få en overbelastning.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark