Guide: Sådan stimulerer du dit barn i den første tid

//

Der er ingen tvivl om, at babyer er enormt søde, når de lige er blevet født. Det kan dog være rigtigt svært at stimulere dem, fordi de er så små. Vil du stimulere din baby? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du stimulerer dit barn i den første tid. 

Brug en legemåtte eller et aktivitetstæppe

Vil du stimulere dit barn i hverdagen, kan du vælge at bruge en legemåtte eller et aktivitetstæppe. Disse koster ikke meget, men er guld værd for dit barn! Ikke nok med at de mange former og farver på tæppet vil stimulere dit barn, vil det også gøre det motorisk stærkere. Det kan eksempelvis hjælpe dit barn med at lære at kravle og række ud med arme og ben.

Tal med dit barn

I den helt spæde fase har babyer ikke brug for meget andet end sine forældre. Derfor er det dog alligevel vigtigt, at du sørger for at stimulere det. Er dit barn endnu ikke gammelt nok til et aktivitetstæppe, kan du vælge den helt lavpraktisk metode: snak. Ja, du læste rigtigt! Din baby vil blive enormt stimuleret af de forskellige lyde og sætninger, der kommer ud af din mund. 

Vis din baby verden

Det lyder måske en smule overdrevent, at du for at stimulere din baby, skal vise den verdenen. Der behøver ikke nødvendigvis være tale om hele verden. Du kan sagtens stimulere din baby indendørs. Det er dog vigtigt, at babyen får lov at stimulere sanserne steder, den ikke har været før. Du kan eksempelvis gå en tur i skoven, eller ved stranden, hvor lydene og farverne er helt anderledes end derhjemme.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark