Hvordan man håndterer at være pårørende til en alkoholiker

//

Det kan være svært og overvældende at håndtere en elsket, der er afhængig af alkohol. Du kan føle, at du går på æggeskaller konstant og ikke ved, hvilket humør de vil være i fra den ene dag til den anden. Du føler måske, at du konstant skal tage dig af dem, og at der kun er lidt tid tilbage til at tage dig af dig selv. Hvis dette lyder som dit liv, er du ikke alene. Millioner af mennesker bliver hvert år ramt af alkoholisme. I denne artikel vil vi nævne nogle måder, som du kan håndtere at være pårørende til en alkoholiker på.

1. Fastsæt grænser: Det er vigtigt at sætte grænser over for alkoholikeren i dit liv, så du kan beskytte dig selv mod de negative virkninger af deres drikkeri uden at gøre det muligt for dem. Sæt grænser for, hvilken adfærd du vil og ikke vil tolerere, og sørg for, at disse grænser bliver respekteret.

2. Pas godt på dig selv: Det er vigtigt at tage sig tid til dig selv, når du har at gøre med et alkoholiseret familiemedlem eller en alkoholisk ven. Sørg for at holde pauser væk fra dem, når det er muligt, deltag i aktiviteter, der bringer dig glæde, og sørg for at tage dig tid til selvpleje. Det er også en god idé at række ud til venner og familiemedlemmer, som kan give dig følelsesmæssig støtte i udfordrende perioder.

3. Søg professionel hjælp: Overvej at opsøge en terapeut eller deltage i en støttegruppe, hvis du føler dig overvældet. At tale med nogen uden for situationen kan hjælpe dig med at få et perspektiv, finde nye måder at håndtere stress på og endda give dig forslag til, hvordan du bedst kan støtte din elskede. Du kan finde inspiration på denne side.

4. Uddan dig selv: Hvis du ved mere om afhængighed og alkoholisme, kan det hjælpe dig til at forstå sygdommens karakter bedre. Det kan også gøre det nemmere at undgå uhensigtsmæssige måder at tænke eller opføre sig på, som kan give næring til deres drikkevaner.

5. Find et misbrugscenter: Hvis din elskede har brug for mere professionel hjælp, er det vigtigt at finde et velrenommeret misbrugscenter, der kan give dem den behandling, de har brug for. Bliv ædru Nordjylland, hvis vedkommende er parat til at gøre noget,

Husk, at du ikke er ansvarlig for din elskedes drikkevaner, men der er ting, du kan gøre for at klare at være pårørende til en alkoholiker.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark