Hvordan man laver en Juleengel af papir

//

Juleenglene er smukke pyntegenstande, der passer perfekt ind i ethvert hjem. De fleste butikker sælger færdige engle, men hvor meget sjovere er det ikke at lave sin egen? Med lidt tid og kreativitet kan man nemt lave en unik engel, der vil pynte på juletræet i mange år frem.

Juleengel

Det første du skal bruge for at lave din egen juleengel er et stykke papir. Hvilket papir du bruger er helt op til dig. Almindelig hvidt kopipapir fungerer fint, men hvis du vil have din engel til at være mere holdbar, kan det være en god idé at bruge et tyktere papir som karton. Når du har fundet det rette papir, skal du tegne en cirkel på den ene side. Cirklen skal have en diameter på ca. 15 cm.

 

Når du har tegnet cirklen ud, skal du folde den på midten og klippe den ud. Derefter skal du tegne to halve cirkler på den anden side af papiret og klippe dem også ud. Nu har du de tre dele, som du skal bruge for at lave din juleengel.

Englenes arme

Englenes arme og ben består af fire rektangler, der måler 5 cm x 2 cm. Klip to rektangler ud til hvert af arme og ben. Derefter skal du tegne to små cirkler til englenes hoveder og klippe dem ud. disse cirkler måler ca 3 cm i diameter. Til sidst skal du tegne to store halvcirkler, der bliver brugt til englenes vinger. De store halvcirkler måler ca 12 cm i diameter.

Elementerne

Nu har du alle elementerne klar til at samle din juleengel sammen. Start med at lim de fire rektangler sammen parvis sådan, at de danner fire lige store rektangler med faldende kanter – altså sådan at de bliver mindre og mindre jo længere nede på rektanglet man kommer. Lim derefter to af disse store rektangler sammen sådan, at de danner englens overkrop – husk at lade et lille hul åbent midt i toppen, da dette er hvor hovedet skal sidde senere hen. Gentag processen med de to sidste store rektangler sådan, at de danner englens underkrop – husk igen at lade et lille hul åbent midt i toppen her også; Dette hul bruges senere hen til at fastlimning af vingerne..

 

 fortsat blogindhold…

 

Konklusion:

Nu har du alle elementerne klar til at samle din juleengel sammen. Start med at lim de fire rektangler sammen parvis sådan, at de danner fire lige store rektangler med faldende kanter – altså sådan at de bliver mindre og mindre jo længere nede på rektanglet man kommer. Lim derefter to af disse store rektangler sammen sådan, at de danner englens overkrop – husk at lade et lille hul åbent midt i toppen, da dette er hvor hovedet skal sidde senere hen. Gentag processen med de to sidste store rektangler sådan, at de danner englens underkrop – husk igen at lade et lille hul åbent midt i toppen her også; Dette hul bruges senere hen til fastlimning af vingerne..

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark