Hvorfor det kan være godt for din mentale sundhed at bære pænt undertøj!

//

Det er ingen hemmelighed, at lingeri kan være seksuelt tiltrækkende og have en effekt på romantiske partnere, nogle gange endda mere end at være nøgen. Undersøgelser har antydet, at hanrotter kan være konditioneret til at finde hunrotter i bittesmå jakker mere ønskværdige end dem uden dem – hvilket får neurovidenskabsmænd til at drage paralleller med menneskelig ophidselse relateret til lingeri.

Men mange lingeri-brugere kan lide at tage fancy og frækt lingeri på rent for sig selv, uden nogen partner i tankerne.

Det er selvfølgelig ikke alle, der er fancy lingeri-fans, og der er begrænset empirisk forskning i de psykologiske sammenhænge med vores mest intime beklædningsgenstande. Men anekdotiske fund tyder på, at mange mennesker får et mentalt løft af at bære pænt lingeri i hverdagen, selv når de ikke er seksuelt aktive.

I disse dage er der mange muligheder for at købe dyrt undertøj, der bruger materialer af høj kvalitet og kommer i smukke matchende sæt. Lækkert lingeri behøver ikke at være superblonde eller åbenlyst sexet for at få dets bærer til at føle sig styrket.

Men hvorfor præcist ville det påvirke vores mentale sundhed at have pænt undertøj på? Forshee og andre eksperter nedbryder nogle af de mulige årsager.

At tage lækkert lingeri på øger selvtilliden.

“At bære lækkert kvalitetsundertøj eller lingerisæt øger vores selvtillid og selvværd, selvom ingen ser det,” At føle sig selvsikre kan få os til at fremstå mere fysisk attraktive, fordi vi har en tendens til at stå, gå, tale og gestikulere anderledes.

Tillid kan få indholdet af det, vi siger, til at virke mere overbevisende og er forbundet med at blive opfattet som sexet, “hvilket, afhængigt af vores mål, også kan øge selvværdet og forbedre mentalt velvære.” At bære lingeri kan fremkalde følelser af femininitet, seksuel frigørelse og magt.

“Ideen om at bære et pænt eller sexet lingeri for dig selv kan faktisk have en virkelig positiv effekt på vores følelsesmæssige tilstand.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark