Kaffekapslen – mere bæredygtig

//

Kaffekapslen – mere bæredygitg

Alle ved efterhåden hvad kaffekapslen er for en størrelse – de har været på markedet en mange år efter og vi danskere bruger over 60 millioner af dem, hver eneste måned.

 

Med en større og større fokus på miljø og bæredyigtighed de sidste par år, er flere også begyndt at kigge på deres eget forbrug, for at se hvad man selv kan gøre at små ændringer, for at gøre en forskel – og her kommer kaffekapslen ind i billedet.

 

Kaffenkapslen ser du oftes lavet af aluminium eller alm pp plast (det samme som din vandflakse for det meste af lavet af). Det ved de fleste efterhånden godt, ikke er 2 super bæredygtige matrailer, især ikke når de bruges til emballage som en kaffekapsel jo basalt set er.

Her bliver matrailet nemlig, bedst set, godt og vel umuligt og meget resourcekrævende at genanvende.

 

Derfor er mange virksomheder de sidste par år, begyndt at kigge på hvordan man kan lave kaffenkapslen mere bæredygtig.

Mange vil måske sige at så skal vi bare lade hver med at bruge kaffekapslen som en brygningsmetode når der skal laves kaffe. Men det er nødvendigvis heller ikke løsning.

Grundideen med kaffekapslen kan man sådan set sagtens agumentere for at bæredygitge, da man bruger langt mindre kaffe på at lave en kop kaffe, end man gøre ved fx. drypkaffe.

Og kaffe, råbønner og ristning af kaffe, er klart en meget mere CO2 tung, end selve kaffekapslen.

Men derfor skal kaffekapslen stadigvæk laves af noget matriale, som er nemt for forbrugerne at komme af med og ikke går på kompromis med at være bæredygtigt.

 

Her i Danmark kan man tage et kig på virksomheden Biokapslen, kaffekapslen de bruger og deres produktion.

De har nemlig valgt at opbygge deres helt egen produktion, i midten af det danske land, blandet andet for at kunne være tæt på forbrugerne og derved minimere transporten.

Kaffekapslen hos Biokapslen er lavet udelukkede på plantematraile, som gør at den er bionedbrydelige.

De samarbejder på lokale risterier, som rister deres kaffe – som de herefter fylder på kaffekapsler og sender ud til deres kunder.

Tjek dem ud og se om Biokapslen ikke skulle være noget for dig.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark