Kan bitcoin mining betale sig?

//

I jagten på rigdom eller økonomisk frihed er der mange kreative løsninger, nogle virker og andre gør ikke.

I denne artikel kigger vi nærmere på om mining i Danmark kan betale sig, du kan læse mere her om hvordan krypto mining foregår og hvad det er. Https://kryptomaten.dk/mining-danmark/

Prisen på udstyr

For overhovedet at kunne komme i gang med mining kræver det noget ret kraftigt udstyr, du skal i hvert fald regne med en investering på minimum 30.000 kr.

Det at mining på et tidspunkt har været utroligt populært har også påvirket prisen på de grafikkort og andet udstyr der er populært så det ofte kan tage længere tid at skaffe hjem, og også koster en del mere.  

Prisen på strøm

En anden ting der har betydning for hvorvidt det kan betale sig at udføre bitcoin mining er prisen på strøm. Dit udstyr skal nemlig køre i lang tid og i døgndrift. 


I Danmark er strømpriserne relativt høje, ligesom de er belagt med mange afgifter. Derfor ligge de fleste mining selskaber også i lande hvor der ikke er helt så høje strømudgifter.

Har du solceller eller anden form for grøn energi i dit hjem, så kan det selvfølgelig bedre betale sig, men under alle omstændigheder er det et regnestykke du skal lave inden du går i gang. 

Andre ting du bør overveje

Hvis du vil mine kryptovaluta skal du overveje om du evt. vil starte en virksomhed, i så fald kan du nemlig få refunderet en del af dine strømudgifter, og der kan også være nogle skattefordele ved at have udgifterne og evt. fortjenester i virksomheden.

Derudover skal du som med alle investeringer overveje om du har råd til at have de forbundne udgifter uden at tjene noget på dem. Som med alt andet i verden er der jo ingen garantier, og der er mange der forsøger sig med kryptovaluta mining, hvilket jo er med til at minimere chancerne for at du får en fortjeneste.

Som det sidste er der jo også den svingende kurs du skal tage i betragtning når du regner på din potentielle indtjening.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark