Kom i gang med at elske din krop

//

Vores krop er et komplekst system, som har enormt mange funktioner – alle til formål for vores bedste helbred. Helt ned til hvert sekund udfører din krop aktiviteter, som holder dig kørende. Desværre har vi en kedelig tendens med at glemme kroppens hårde arbejde og ikke sætte nok pris på den. Gør en permanent vaneændring og giv din krop en hjælpende hånd til at styrke dig. I denne artikel dykker vi ned i hvordan du kan komme i gang med at elske din krop. 

Lær kroppen at kende

Kroppens system og funktioner er forunderligt. For at være i stand til at værdsætte den, skal vi kunne forstå hvad den og dens dele gør for os. Eksempelvis har leveren bl.a. ansvar for at regulere blodsukkeret, så kroppen fortsat har energi selvom vores blodsukker af og til kan være lavt. Med viden om, at leveren bærer en stor byrde for resten af kroppens funktioner, kan vi værdsætte den og begynde at undersøge hvordan vi kan behandle den bedre. Eksempelvis kan du undgå et alt for højt blodsukker ved at erstatte slik med proteinprodukter, såsom chokolade lavet med proteinpulver.
Sætter du dig ind i hvad der er godt for kroppen, finder du ud af hvad der specifikt er godt og dårligt for den. Det kan eksempelvis være, at du skal køb proteinpulver for at styrke din krop, men det kan også være noget helt andet.

Giv din krop styrke

Spis varieret – det er afgørende for en sund og stærk krop. Din krop har brug for den rette næring for at køre optimalt. Det er helt forståeligt, at varieret kost kan være svært at holde styr på og implementere i en travl hverdag. Du kan undersøge diverse kosttilskud, såsom proteinpulver, for at få dækket kroppens behov; så køb proteinpulver for at vedligeholde kroppens muskelmasse, eller investere i C-vitaminer for at styrke immunforsvaret.

Det kan nemt gå stærkt, når snack-armen er i gang. Søde, salte og fedtet sager skal ikke udelukkes fuldstændig, men overvejes grundigere og nydes mere. Det kan gavne dig at skrue ned for den søde tand, og i stedet nyde smagen fremfor mængden, når du spiser det. Har du en helt særlige forhold til søde sager, kan du overveje andre alternativer end den klassiske chokoladebar – eksempelvis fås proteinpulver med tilsat smag, som kan tilfredsstille dine smagsløg. Proteinpulver fås i mange smag og former, så du kan nemt holde smagen interessant. 

Anerkend dig selv

At anerkende din krop og dig selv har også en stor betydning. Det kan mærkes på din krop, hvis du konstant går rundt med ufred og bekymringer. Husk på, at vi alle er unikke på hver vores måde. Drop urealistiske sammenligninger fra sociale medier eller kendisblade. Glem ærgrelserne og tænk hellere hvad du kan gøre fremad rettet, for at få dig selv til at føle bedre. 

Lyt til din krop

Kun du kan mærke hvad der føles godt og dårligt for din krop. Det er gældende for alle områder, som søvn, motion og det psykiske aspekt. Pas på med at presse dig selv for meget, at alting bliver uoverskueligt. Sig nej til ting, som ikke gør dig godt, og fokuser på de ting, som frembringer glæde hos dig.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark