Miljø, bambus sengetøj og videnskab i vor tid

//

Miljø, bambus sengetøj og videnskab i vor tid

Vi lever i nutiden og kan se hvad der sker omkring os, omend vi måske først forstår det flere år senere. Det er den forsinkede tanke-process. På samme måde forstår vi bedre de forgangne tider, når de er forgange og ikke imens de står på. Vi har brug for tidens afstand. Den afstand får vi blandt andet, når vi sover. Her regenererer kroppen. 

 

Nu har jeg erhvervet mig noget temperaturregulerende bambus sengetøj inde fra denne her online markedsplads for bæredygtigt tøj og ineriør. Derfor sover jeg langt bedre end jeg har gjort længe. Jeg sveder måske om natten, også fordi jeg er i overgangsalderen, men da mit bambus sengetøj er svedabsorberende er min søvn også blevet langt bedre. Jeg sover simpelthen som en drøm. Det er takket være mit nye bambus sengetøj. Og jeg takker den videnskab som har ledt til at jeg kan sove så godt, for det gør mig også meget mere effektiv og hurtigtænkende i mit daglige arbejde som teknolog.

Eksempler fra fremtiden som også er mere end bambus sengetøj

Her er nogle eksempler på, hvad fremtiden muligvis vil byde os. Det kan være godt at prøve at spå lidt for at komme morgendagen lidt i møde.

 

Sådan kommer det til at gå:

  • Den kunstige intelligens vil fylde mere og mere. Det er uundgåeligt, og som det ser ud nu er det også nødvendigt. Vi har gjort os selv afhængige af robotterne og den teknologi, som vi skal bruge til helt almindelige dagligdags ting. Det betyder ikke at man ikke kan vende den udvikling og begynde at leve mere simpelt igen, men den udvikling skal helst ikke foregå over natten, da det ville kræve stor tilvænning. Desuden kan man overveje om den teknologiske udvikling er så dårlig for os og kloden; måske er det slet ikke noget dårligt for os.

 

  • Temperaturene kommer til at stige. Det er den vej vi er på vej hen ad. Endnu har vi ikke nået det tipping point som er en selvforstærkende effekt, men vi er desværre på vej hertil, og det går lidt for hurtigt. Vi må og skal simpelthen drosle ned for vores samlede CO2 udslip.

 

  • Overvågning og indopererede chips hos mennesker: Vi gør det jo allerede i stor stil, og vi er ikke blege for at indoperere mikrochips i dyr, så turen vil snart komme til mennesker. Flere steder i verden er de allerede begyndt, så fremtiden er over os, og den er både god og truende. Det hele afhænger meget af, hvordan vi vil bruge den videnskab og den teknologi som bliver stillet til rådighed for os.

 

  • Farverigt tøj. Mon ikke vi begynder at gå lidt mere i farver. Ligesom man kan gå op i bambus sengetøj. Det vil minde os om naturens farver og hjælpe os med at holde gejsten oppe i en verden, der faktisk har ret store problemer rent klimamæssigt. Og klimaproblemerne er de allerstørste problemer.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark