Mistanke om paradentose?

//

Hvad er paradentose?

Paradentose er en infektionssygdom i tankødet, samt knoglerne om tandkødet. På latin hedder paradentose: parodontitis eller parodontose. Det paradentosen gør, er at den simplethen nedbryder selve købeknoglen omkring tændernes rødder. Det betyder, at tænderne ikke har noget at sidde fast i, og derfor bliver de løse, og kan i værst tilfælde falde ud.

Symptomer på paradentose

Der er nogle forskellige symptomer på paradentose, og hyppigst ses det ved, at ens tandkød er hævet, ømt, som let begynder at bløde, når man børster tænder, og også, selv når man spiser. Dertil kan man også have dårlig ånde, og en dårlig lugt eller smag i munden. – Tandkødet kan dog godt være irriteret og rødt, og man kan også have dårlig ånde, uden at man har paradentose. Men hvis du samtidig føler, at dine tænder er mere løse end de plejer, og du begynder at få bylder på tandkødet, eller mellem tænderne, så et det tydelige tegn på paradentose, og du bør få en tid hos din tandlæse.

Hvad man kan gøre for at undgå paradentose?

Tag regelmæssigt til tandlægetjek

Mange opdager først, når sygdommen rigtig har taget fat, at der er noget helt galt. Derfor er det en god ide, at man tager regelmæssigt til tandlægen, så man kan opdage det i god tid.

Oprethold en god og sund mundhygiejne

Paradentose forværres af bakterier, plak og tandsten. Men ved at man får tandrensning hos tandlægen, og man selv opretholder en god mundhygiejne, så er der god sigte forude. Sørg for at børste dine tænder grundigt, og brug tandtråd, så du kan undgå plak og belægninger.

Hvis du allerede har fået konstateret paradentose, så er der naturligvis en medicinsk behandling, som kan være nødvendig. Tandlægen kan også opererer i din tandkød, for at stoppe udviklingen, og en behandling med antibiotika, kan også gøre underværker.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark