Møbler i træ

//

Træ er nærmest blevet et nationalprodukt i Danmark og en af vores største eksportvarer. Det betyder dog ikke, at vi eksporterer alt vores træ, da langt størstedelen bliver brugt i vores egne produkter – ikke mindst vores møbler. Siden tidernes morgen har vi nemlig i stor stil anvendt træ og træets mangfoldighed på tværs af designklassikere og nye og trendy møbler. Det er møbeldesignernes favoritmateriale og det går igen i alt fra sofaer til stole, opbevaringsmøbler, boliginteriør, borde, bænke, reoler og taburetter. Der er nærmest ingen grænser for hvad man kan bruge træ til og hvor mange forskellige træsorter der findes. Det kan være alt fra egetræ til fyrretræ, ask og valnød. Hver eneste træsort giver nogle forskellige fordele i relation til både holdbarhed, udtryk, udseende og brugsmuligheder. I forhold til anvendelsen i møblerne, der er det op til møbeldesigneren hvilken type af træ, som han eller hun ønsker at anvende.

Man kan også kombinere træmøbler med forskellige metaller, for at skabe et unikt look og et fantastisk udseende. F.eks. harmonerer træ rigtig godt med messing og med krom, da det giver et udtryk i møblet, som er ulig andet. Designer du en stol, som kan det være at ryglænet og sædet er lavet af træ, mens at beslagene og skruerne er lavet af metal. Her er det ikke så vigtigt om det er jern, krom, sål eller bronze, men det vigtigste er at metallet harmonerer med træet og bringer det bedste frem i møblet.

Der er mange designere som producerer stole i træ og én af dem er FDB Møbler og en anden er Trendyfour Living. Begge producenter skaber fantastiske møbler og er publikumsfavoritter på tværs af hele jorden og især Danmark. Det som gør, at de skiller sig ud fra mængden af møbeldesignere og møbeluniverser, er deres gode brug af træmaterialet til deres designs af stole, borde, sofaer og andre møbler.

Træ har både været vikingernes favorable materiale til at bygge deres både og våben i gamle dage, ligesom det er møbeldesignernes foretrukne materiale til at skabe lækre trendy møbler i dag, hvor der er ekstra stor efterspørgsel på møbler. Møbler bliver anvendt i folks indretning på tværs af deres hjem og fritidshjem, ligesom træet bliver anvendt til at skabe køkkener, skure, garager og opbevaringsmoduler. Træet kan både komme i dets naturlige facon, hvilket både er smukt, holdbart og lækkert at røre ved. Men det er også muligt at behandle træmøbler og træstole med f.eks. olie, sæbe, lak eller maling. Hvis du maler dine stole i træ, så vil de naturligvis få en anden farve end det oprindelige træ, men det vil faktisk også ske, hvis blot du behandler det med sæbe. Herved bliver træet lysere, hvorimod en behandling med lak ofte vil gøre træet mørkere.

Det er en god idé at pleje dine møbler i træ, da træ både kan være et sart og et holdbart materiale. Det kan holde i generation, men det er også meget modtageligt for skrammer og slitage, specielt hvis ikke du passer ordentlig på det. Du skal helst ikke lade dine træmøbler og træstole stå frit fremme udenfor, da vind og vejr kan påvirke stolens udseende og kvalitet. Er du i tvivl omkring hvordan du får det meste ud af dine møbler i træ, så kan du konsultere en fagmand eller du kan slå det op på internettet. Her findes der mange guides til hvordan du både indretter dit hjem flot med træ, møbler og stole. Der findes også hjælp til hvad du skal købe og hvor du kan købe det henne. Eksempelvis har Trendyfour Living et stort udvalg af stole i træ, hvilket vil være et godt sted at starte.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark