Påskeweekenden

//

Påskeweekenden

Påskeweekenden er her, og de fleste vil tage lidt fri fra arbejde, skole eller hvad de ellers har travlt med. Mens folk er spændte på påsken, kan mange føle sig lidt overvældede over alle de aktiviteter, der finder sted. Når du lægger planer for denne weekend, skal du huske, at du umuligt kan ramme alle de vigtige begivenheder, og det er okay. Du skal bare være opmærksom på, hvad der virkelig er vigtigt, og hvad du kan og ikke kan gøre.

Den hellige uge

Den syvende og sidste uge af den store fastetid, før påske, er den sidste nadver, hvor Jesu Kristi dom, korsfæstelse og begravelse huskes. De husker de sidste dage af Jesu Kristi jordiske eksistens, hans lidelser, korsfæstelse, død og efterfølgende opstandelse, især i den hellige uge.

Hvad hedder dagene? Og hvad mener de?

På den første dag minder gudstjenester om en historie fra Det Gamle Testamente om patriark Josef, der blev solgt til slaveri af sine egne brødre, samt Kristi forbandelse af et goldt figentræ, som repræsenterer en sjæl, der ikke har omvendt sig fra sine synder. Lang mandag startes indvielsesceremonien af patriarken. Forberedelsen af en bestemt indviet duftende olie (myrra), der anvendes til salvelse efter dåben, udføres en gang om året i denne ceremoni. Myrra er lavet af et tre-dages bryg af 50 forskellige olier, urter og duftende harpikser.

Skærtorsdag: Ceremonier minder om Kristi tale til Jerusalems folk i templet såvel som hans lignelse til sine disciple om talenterne, de dødes opstandelse og den sidste dom.

Judas Iskariot besluttede ifølge Bibelen at forråde Kristus for 30 sølvstykker på den store onsdag. De husker også synderen, der vaskede og salvede Jesu fødder med myrra. I den hellige uge læses en bøn i templet for sidste gang. Troende forsøger at tilstå på denne dag.

Den sidste nadver fejres skærtorsdag, hvor de tolv evangelier mindes Kristi lidelser. De, der besøger templet, gør det med tændte stearinlys, som de forsøger ikke at slukke, før de vender hjem. Troende skal deltage i nadveren på denne dag. Skærtorsdag gør de desuden huset klar til påske ved at male æg, bage påskekager, gøre rent og vaske tøj.

Dernæst er sørgedagen, for langfredag blev Kristus dømt og korsfæstet. Ceremonien afholdes til minde om Frelserens lidelse på korset. Ligklædet, billedet af Kristus, der ligger i graven, tages ud af alteret, og de troende bøjer sig for det.

Stor lørdag: Ved den højtidelige ceremoni diskuterer folk Kristi begravelse og tid i graven. Samtidig tager præster allerede på denne dag lyse festlige beklædningsgenstande på. De velsigner påskekagerne, de dekorerede æg og påsken, som folk bringer til kirken.

Og endelig, om aftenen lørdag, fejrer folk den længe ventede påske.

Glædelig påske og Gud velsigne.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark