Refill blækpatroner skåner miljøet (& din pengepung!)

//

Genanvendelighed, bæredygtighed, miljøbevidsthed. Vækker disse ord også genklang hos dig? Mon ikke.

I mange sammenhænge bliver vi alle eksponeret for disse ord og gjort opmærksomme på, hvor væsentlige de er for miljøet og for vores klode, så vores kommende generationer også kan nyde godt af den i fremtiden.

Vi har hver især rig mulighed for at dyrke disse begreber i dagligdagen; vi kan eksempelvis vælge at købe økologiske fødevarer i det lokale supermarked, vi kan klæde os i tøj fremstillet af bæredygtige materialer, eller vi kan vælge at skænke et bidrag til en genbrugsbutik imod et godt fund – for blot at nævne nogle få eksempler.

Én fjerde sammenhæng, i hvilken du kan indtænke bæredygtigheden i dagligdagen, er, når du anvender din blækprinter derhjemme.

Som bekendt skal der anvendes printerpatroner til en blækprinter, og hvis du i dag udelukkende anvender originale, nyproducerede blækpatroner, så bidrager du reelt til et større ressourcespild, og brugen af disse kan være med til at påvirke miljøet negativt.

Dette blogindlæg handler om refill blækpatroner, med hvilke du i stedet kan reducere ressourcespildet markant samt den negative miljøpåvirkning.

Hvad er refill blækpatroner?

Refill printerpatroner er patroner særligt fabrikeret til at kunne blive genopfyldt med tilhørende blæk købt i separate flasker.

Refill-patronhylstre er gennemsigtige, så man kan se, hvor meget blæk man fylder i, og så man undgår at komme til at overfylde patronen, så blæk bliver spildt.

De gennemsigtige patronhylstre er udstyret med et fyldehul, som kan lukkes tæt med en aftagelig, tilhørende gummiprop

Hvordan fylder man en refill printerpatron?

Det anbefales, at man kun genopfylder patroner, som er udviklet til dette formål – så er refillprocessen også ligetil!

Inden du påbegynder en genopfyldning af en blækpatron, så gør du under alle omstændigheder klogt i at lægge en avis eller lign. på bordet i tilfælde af, at blæk uheldigvis skulle blive spildt.

Alternativt kan du også genopfylde din patron ind over køkkenvasken.

Sådan gør du:

  1. Tag gummiproppen af fyldehullet på refillpatronen
  2. Tag så flasken med refill blæk og fjern den lille hætte, som sidder for enden af ’nålen’ på flasken
  3. Kom nålen ned i fyldehullet og fyld så den ønskede mængde blæk i patronen
  4. Tag nålen op ad fyldehullet igen og kom den lille hætte på nålen igen
  5. Kom afslutningsvis gummiproppen på patronens fyldehul igen og installér patronen i din printer (giv evt. patronen et godt ryst inden installation)

Easy-peasy!

Er alle printerpatroner egnet som refill blækpatroner?

Det korte svar er nej.

Ønsker man at gøre brug af genopfyldelige blækpatroner, så kræver det, at ens printer gør brug af separate farvepatroner (cyan, magenta, gul m.fl.) og ikke en tri-colour farvepatron, hvori alle 3 farver er samlet i én patron.

Årsagen hertil her, at opbygningen af tri-colour teknologien besværliggør en genopfyldning, da den er bygget op om små tætsiddende kamre i patronen til hhv. cyan, magenta og gult blæk.

Hvorfor er refill blækpatroner skånsomme for miljøet?

Refill blækpatroner er skånsomme for miljøet i og med, at de kan genopfyldes adskillige gange.

Nyproducerede, almindelige printerpatroner, som kun er egnet til én enkel anvendelse, kræver til eksempel flere ressourcer samt nye materialer til produktionen af disse.

Med refill blækpatroner er man altså med til at nedbringe mængden af ressourcer og materialer, da man genanvender plastikpatronhylstrene.

Opnå økonomisk fordel når du anvender refill blæk

Fra et forbrugerperspektiv er brugen af refill blækpatroner slet ikke så ringe!

Ved selv at fylde dine printerpatroner kan du nemlig spare en hel del penge, særligt hvis du har et stort printbehov.

Ønsker du at anvende refill blækpatroner, følger der en ’engangsomkostning’ med i form af selve patronhylstrene særligt udviklet til refill.
Denne omkostning er ikke én, som vælter budgettet, hvis du vælger at anvende kompatible (uoriginale) patroner, men den skal nævnes for en god ordens skyld.

Selve refillblækket, hvis dette også købes af kompatibel slags, fås også til et mindre beløb (svarende til 36 kroner hos udvalgte online-forhandlere) til trods for, at du får hele 30 ml. blækindhold per flaske med de enkelte farver.

Et 30 ml. stort blækindhold svarer til, at du kan fylde visse XL-patroner op 2 gange, og prisen for en flaske med refill blæk er som oftest på niveau med prisen for en ny blækpatron og sommetider endda billigere.

For hver gang en patron løber tør for blæk, og du blot genopfylder den fremfor at købe en helt ny patron, så sparer du altså prisen for én patron. Har du et stort printbehov, så vil din pengepung takke dig for dette!

Anvender du refill blækpatroner, så viser du altså miljøet omtanke ved at genanvende patronerne, OG du sparer penge – Win-win!

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark