Rejseguide til Sri Lanka

//

Sådan besøger du Sri Lanka på den rigtige måde

Landet Sri Lanka er kendt for sine forskelligartede landskaber, venlige mennesker og rige kultur. Det er ikke bare et fantastisk sted at besøge, men du kan også sagtens tilbringe flere uger der uden at kede dig. Øen er hjemsted for flere forskellige kulturer, som alle har deres egne traditioner og skikke. Hvis du besøger landet i april eller oktober – højsæsonen for rejser – kan der være meget travlt; men hvis du tager af sted på andre tidspunkter af året, vil du opleve det meget mere afslappende og fredfyldt. For at gøre tingene endnu bedre er det overraskende overkommeligt at rejse i Sri Lanka. Med omkring 50 dollars pr. dag for indkvartering, mad og aktiviteter – herunder entréer til seværdigheder og museer – gør det det til en fantastisk destination for budgetrejsende såvel som andre, der ikke er interesseret i at bruge penge på hver eneste lille detalje, mens de er væk hjemmefra. Læs videre for at få mere at vide om, hvordan du planlægger en rejse til Sri Lanka, hvad du skal vide, før du besøger landet, og vores bedste anbefalinger til, hvor du skal tage hen, og hvad du skal se, når du besøger dette smukke land

Det bedste tidspunkt at rejse til Sri Lanka

Du kan organisere din rejse til Sri Lanka på flere forskellige måder. Hvis du kun besøger øen i et par dage, kan du sagtens klare dig uden at booke overnatning og mad på forhånd. Men hvis du beslutter dig for at bo på hotel eller spise på restaurant, er der et par ting, du bør vide, inden du booker. Det bedste tidspunkt at besøge Sri Lanka er i højsæsonen for turister fra april til oktober, hvor temperaturen er over 30 grader celsius og luftfugtigheden er lav. Dette er også den varmeste tid på året; det regner dog ikke meget på denne tid af året, så det er ikke uudholdeligt. Hvis du ikke ønsker at være fanget af en masse turister rundt omkring på et hvilket som helst tidspunkt, mens du besøger Sri Lanka, skal du vælge mellem midt på året eller vinteren. Midt på året vil der næsten altid være tomt, fordi det er varmt og fugtigt, men om vinteren – som er koldere og tørrere – kan der være lidt trængsel omkring attraktioner som templer og strande på grund af det store antal mennesker, der bor på hoteller i nærheden af disse attraktioner.

Det skal du vide, før du rejser til Sri Lanka

For det første skal du sikre dig, at du har et gyldigt pas. Hvis du ikke har det, er det ikke for sent at få et – du skal bare sørge for at gøre det inden rejsen. Sri Lanka ligger i Sydasien og betragtes som en del af det indiske subkontinent. Det betyder, at hiv/aids er til stede i Sri Lanka, og at besøgende anbefales at være forsigtige, når de besøger drikkevandskilder. Selv om der er mange attraktioner i landet, er det vigtigt at bemærke, at de fleste af dem er religiøse steder og derfor er lukket om fredagen hele året rundt. Du skal have et visum, før du rejser til Sri Lanka, samt en sygesikring, hvis du planlægger at blive i mere end tre måneder. Der anvendes et par forskellige valutaer i Sri Lanka, men den amerikanske dollar accepteres næsten alle steder i landet. Det er bedst at medbringe kontanter under dit ophold for at undgå problemer med at veksle penge

De vigtigste attraktioner i Sri Lanka

Mange besøgende til Sri Lanka vil først besøge en af landets største attraktioner: Tandrelik-templet. Dette tempel ligger i Kandy og er et helligt sted for buddhister. Indeni finder du Buddhas tandrelikvie. Relikken siges at være omkring 1.500 år gammel, og da den kun indeholder en lille mængde knogle fra Buddhas krop, blev den givet til hans tilhængere som en måde for dem at bevare deres forbindelse med ham på. Der er mange andre steder i Sri Lanka, der er værd at besøge, herunder den gamle hovedstad Anuradhapura og Polonnaruwa – som blev bygget af kong Parakramabahu IV, der regerede fra 1153-1186 e.Kr. Et andet fantastisk sted at besøge er Sigiriya, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er kendt for sin dramatiske klippeformation, der er blevet hugget ind i et ekstraordinært palads; hvis du er interesseret i historie, er det et fremragende sted at besøge, men hvis du er mere interesseret i naturen, er der mange andre steder at se omkring Sigiriya, så du behøver ikke at føle dig forpligtet til at gå inden for dens mure. Når du planlægger din rejse til Sri Lanka, anbefaler vi, at du bor på et af vores anbefalede hoteller eller resorts, så du kan nyde din rejse uden at bruge for meget tid på at bekymre dig om, hvor du skal sove, eller hvad du skal spise.

Hvor skal man bo i Sri Lanka

Sri Lanka er en fredelig ø, så hvis du leder efter en ferie uden støj og menneskemængder, er dette det rette sted at tage hen. De bedste steder at bo på Sri Lanka er dem, der tilbyder isolation og ro. Du kan finde nogle gode muligheder på stranden eller i mere stille områder væk fra støjende gader og trafik. Måske vil du endda overveje at bo i en miljøvenlig villa med privat pool og adgang til en økologisk have i nærheden af Mirissa. Hvis du leder efter ting at lave, mens du er på ferie, er der masser af interessante aktiviteter, som du kan nyde. Hvis du kan lide at gå, vandre eller endda cykle, så har Sri Lanka masser af muligheder for at underholde dig – uanset om det er en afslappet gåtur langs stranden i Galle, et besøg i et buddhistisk tempel i Anuradhapura eller en vandretur på teplantagernes stier i Dambulla Nationalpark. For dem, der gerne vil have noget mere aktivt, er der også masser af eventyr, der venter på dem, når de besøger Sri Lanka. Det omfatter bl.a. at prøve dybhavsdykning i Sugarcane Bay, bestige Mount Lavinia Tower eller besøge de gamle ruiner ved Sigiriya Rock Fortress. Der er også mange vandsportsmuligheder i Sri Lanka; hvis du elsker at sejle og fiske, så er dette stedet for dig!

Hvor skal man spise i Sri Lanka

Hvis du er på et budget, er maden i Sri Lanka noget af det bedste i verden. Du vil kunne finde lækre måltider til under 2 dollars – og hvis du er virkelig sulten, kan du få en hel tallerken for kun 12 cent. Hvis du ønsker at prutte om et måltid, er der dog masser af gode restauranter med lækker indisk og vestlig mad. Du kan også nyde måltider på lokale caféer eller hos gademadhandlere for omkring 1 $ – og hvis din mave ikke knurrer efter det første måltid, kan du finde billigere muligheder overalt på øen.

Ting at lave i Sri Lanka

Sri Lanka har meget at byde på, men det handler ikke kun om seværdighederne, der er også masser af ting at lave i Sri Lanka. Hvad skal du se og hvor? Sri Lankas kultur er meget farverig og fyldt med festivaler, så du skal sørge for at fordybe dig i landets rige historie og traditioner. Hvis du besøger Sri Lanka i april eller oktober, skal du holde øje med den farverige Galle Face Green Festival (april) og Merchant’s Day (oktober). Hvis du er på udkig efter noget mere fredeligt, bør du besøge Sigiriya Rock (UNESCO’s verdensarvsliste) – et gammelt buddhistisk tempel – som har fået sit navn efter en gammel figur kendt som kong Sigiriya. Det er et fantastisk sted at vandre rundt og beundre den omkringliggende naturlige skønhed.

Ting, du skal undgå, når du rejser til Sri Lanka

Sri Lanka er et smukt land med mange venlige mennesker, men det er ikke uden ulemper. Afhængigt af hvor du skal hen, og hvor travlt det er, er der ting, som du bør undgå at gøre i Sri Lanka

Sidste ord

Landet Sri Lanka er kendt for sine forskelligartede landskaber, venlige mennesker og rige kultur. Det er ikke kun et fantastisk sted at besøge, men du kan også sagtens tilbringe flere uger der uden at kede dig. Øen er hjemsted for flere forskellige kulturer, som alle har deres egne traditioner og skikke. Hvis du besøger øen i april eller oktober – højsæsonen – kan der være meget travlt; men hvis du tager af sted på andre tidspunkter af året, vil du opleve det meget mere afslappende og fredeligt. For at gøre tingene endnu bedre er det overraskende billigt at rejse i Sri Lanka. Med omkring 50 dollars pr. dag for indkvartering, mad og aktiviteter – herunder adgang til seværdigheder og museer – er det en fantastisk destination for budgetrejsende samt andre, der ikke er interesseret i at bruge penge på hver eneste lille detalje, mens de er væk hjemmefra. Læs videre for at få mere at vide om, hvordan du planlægger en rejse til Sri Lanka, hvad du skal vide, før du besøger landet, og vores bedste anbefalinger til, hvor du skal tage hen, og hvad du skal se, når du besøger dette smukke land.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark