Sådan bruger du en metaldetektor

//

En metaldetektor er et redskab, der bruges til at finde metalgenstande. Den fungerer ved at sende et signal ned i jorden og derefter registrere alle metaller, der er i området. Dette kan være en sjov aktivitet for folk i alle aldre! I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvordan man bruger en metaldetektor, hvad man kan finde med den, og om man må beholde det, man finder eller ej. Lad os komme i gang!

Hvordan man bruger en metaldetektor:

Først skal du finde et område, hvor du kan gå på jagt efter skatte. Sørg for, at området er åbent og har masser af plads til at bevæge sig rundt. Du skal også være opmærksom på eventuelle farer i området, f.eks. pigtråd eller glasskår.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke bare kan bruge metaldetektoren hvor som helst, da mange godt kan finde på at lede på marker i sit område. Men her skal du altså huske på, at marken ejes af nogen, så du skal altså lige spørge om tilladelse, før du starter din søgning!

Indstil metaldetektoren

Når du har fundet et godt sted, er det tid til at begynde at bruge metaldetektoren. Det første, du skal gøre, er at finde den rigtige indstilling til den type metal, du leder efter. Der findes normalt tre forskellige indstillinger: guld, sølv og alle metaller. Du skal også indstille følsomhedsniveauet efter, hvor dybt i jorden du mener, at formålet er.

Hold nu din metaldetektor foran dig, og bevæg den langsomt frem og tilbage over området. Sørg for at holde detektoren parallelt med jorden hele tiden! Hvis du ser et signal på skærmen, skal du straks stoppe og begynde at grave!

Hvad du kan finde med en metaldetektor:

Metaldetektorer kan være bruges til at finde alle mulige forskellige genstande, herunder mønter, smykker og endda våben! Faktisk bruges metaldetektorer ofte af arkæologer til at finde gamle artefakter.

Husk på, at du ikke kan beholde alt, hvad du finder med en metaldetektor. Mange lande har love, der forbyder folk at tage visse genstande fra offentlige områder. Og her i Danmark er reglerne således, at alt hvad man finder, som er fra før år 1536, anses for at være danefæ og en del af Danmarks oprindelse og historie, og her har man pligt til at indleverer det til Nationalmuseet. Det kræver, at du får det vurderet for at vide, hvornår genstanden er fra. Finder du derimod noget, der er efter år 1536, så må du beholde det.