Sådan finder du et godt brugt ur

//

Det har i mange år været populært at finde gode brugte ure, der enten har til formål at stråle rundt om håndleddet eller at stige i værdi med henblik på at sælge det videre. I Danmark er vi over de senere år også kommet med på denne trend, hvor vi, når man taler om brugte ure, fortrinsvis har haft Rolex ure for øje.

Er brugt lig med billigt?

Lad os med det samme lige slå fast. Brugte ure er ikke det samme som billige ure. Når man handler med brugte kvalitetsure, er det ikke små beløb, der skal investeres.

Og hele fidusen ved at investere i brugte ure er da heller ikke møntet på at skulle erhverve sig billige varer. Det smarte er nemlig, at man investerer i et luksusur til en god pris. For det der sker er, at uret stopper med at blive produceret – eller ikke findes i tilsvarende god stand længere – hvormed dét ur bliver attraktivt. Det er i virkeligheden en ret simpel markedsmekanisme, som træder i kraft i form af udbud og efterspørgsel. Et produkt i et begrænset parti efterspørges, hvormed prisen presses op, da det er en mangelvare.

Det rette ur

Det rette ur kan være flere ting. For det kan lige så vel være et ur, som du vil lade blive i æsken, hvor det skal ligge og blive mere værd, som et ur til at bruge til daglig.

En ting der dog er medvirkende til, at uret bevarer en høj værdi, er hvis du f.eks. kan få det med original boks og papirer. Prisen bliver nemlig typisk lavere, hvis dette ikke haves mere. Sørg desuden for, at dit ur (særligt hvis det er et investeringsur) har dets originale dele og ikke er blevet udskiftet undervejs. Det trækker nemlig prisen betydeligt ned.

Husk at du bør sende dit ur til service hver 4-5 år, hvor det bliver efterset af en dygtig urmager.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark