Sådan indretter du et hjemmekontor

//

Skal du indrette et hjemmekontor, skal du bruge nogle forskellige møbler. Her får du nogle forslag til, hvilke møbler, du med fordel kan overveje

Et skrivebord er essentielt

Hvis du skal lave dit eget hjemmekontor, er det naturligvis vigtigt med et godt skrivebord, du kan sidde ved. Der er mange overvejelser, du kan gøre dig om, hvilket bord der er det rette for dig.

F.eks. bør du overveje, hvor stort et bord, du har behov for. Her er der stor forskel på, om du skal have flere computerskærme stående på bordet, eller om du blot skal have en lille bærbar stående på det. Det ene kræver nemlig mere plads end det andet.

Det kan også være, at du ved, du kommer til at have en masse papirer liggende på bordet og derfor gerne vil have et bord med masser af bordplads. Alternativt kan du også lede efter et skrivebord med skuffer, hvor du kan lægge papirer og nogle andre ting i.

En god kontorstol

Et af de andre møbler, du bør forholde dig til, er stolen. Her er det oplagt med en god kontorstol, du kan sidde ved, og det er vigtigt at finde en behagelig stol, som du kan sidde i længe ad gangen. Derudover er det også en fordel, hvis du kan justere siddehøjden på stolen, så du kan tilpasse den i forhold til bordets størrelse.

Du kan også gøre dig nogle tanker om, hvorvidt du gerne vil have en stol med armlæn eller uden armlæn. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker.

En reol er god til mapper

Det er også en god idé at overveje, om du får brug for noget opbevaringsplads, hvor du f.eks. kan stille mapper eller bøger, som du bruger, når du arbejder.

Der findes mange forskellige reoler, og du bør tænke over, hvor meget plads, du har behov for. Måske kræver dit arbejde ikke en masse plads til opbevaring, og så kan du muligvis nøjes med en lille reol eller slet ingen. 

Lamper til belysning

Det er også vigtigt at kunne se noget, når du sidder i dit hjemmekontor. Derfor er det også en god idé, at du forholder dig til belysningen i rummet. Måske kommer skrivebordet til at stå lige foran et vindue, som giver masser af belysning i dagtimerne, men når mørket falder på, er det stadig rart med en lampe.

Det giver god mening med en bordlampe med mulighed for at justere lysets retning. Så kan du nemlig rette lyset mod en bog eller et papir, som du gerne vil læse.

Du kan dog også købe en loftslampe, der kan hænge midt i rummet og oplyse det hele eller en gulvlampe, der kan stå ovre i hjørnet. Der er mange muligheder, og det er svært at sige, hvad der passer bedst til dit hjemmekontor. Det afhænger både af indretningen i rummet, rummets størrelse, og hvad du foretrækker.

Billeder og planter

Udover møbler, så er det også rart med noget pynt i hjemmekontoret. Her kan du f.eks. hænge et billede op på væggen. At beslutte sig for et billede kan dog i sig selv være et svært valg. Derfor kan du med fordel bruge noget tid på at undersøge nogle forskellige stilarter og se på, hvilke billeder der findes. Så kan du forhåbentlig få noget inspiration.

Planter er en anden mulighed for at pynte hjemmekontoret og samtidig få noget liv ind i rummet.

Nu har du fået nogle forslag til, hvilke møbler du kan overveje, hvis du skal lave et hjemmekontor. Skal du bruge nogle møbler til dit hjemmekontor, kan du finde nogle hos boboonline.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark