Sådan kan dig og din familie blive mere bæredygtig

//

Kunne du også godt tænke dig at blive en familie, som går mere op i bæredygtighed? Mange familier vil rigtig gerne være mere bæredygtige, men de ved ikke helt, hvordan de skal begive sig ad. Derfor kan du læse med i denne artikel og få nogle gode råd og ideer.

Vær på forkant med hverdagens små situationer

Noget af det som kan påvirke hverdagen i en negativ retning indenfor bæredygtighed er, at man ikke er på forkant med de små situationer – især med børn. Så her er det relevant, at man husker at pakke pusletasken og smøre nogle madpakker, så man ikke skal risikere at købe noget nyt, mens man er ude. På den måde kan du passe på din pengepung og på planeten. Hvis du mangler en lækker pusletaske, kan du finde en masse smukke forslag her, som kan hjælpe dig i hverdagens små situationer.

Spis mere vegetarisk

Du hører det sikkert hele tiden. At spise vegetarisk er godt for både miljøet og din pengepung. Især i øjeblikket, hvor priserne på mad kan være rigtig høje. Men hvordan gør man lige det? I praksis handler det egentlig bare om, at man bytter kødet ud med et alternativ, der er plantebaseret. Det kunne for eksempel være, at man vælger at servere burgere med plantebøffer (som man kan få på frost i mange supermarkeder) i stedet for med kød. Man kan også servere pasta bolognese med en masse forskelligt grønt i stedet for med kød. Derudover er tofu, kikærter og linser rigtig gode muligheder til at få masser af god næring ned i dig og din families kroppen – helt uden kød.

Køb i genbrug

Når børnene skal en størrelse op i tøj, kan det være en rigtig god ide at starte ud med at kigge i diverse genbrugsbutikker, hvad de har af udvalg. Så har du en god base til dine børn til meget få penge, samtidig med at det sparer på en masse ressourcer for kloden. Dog er det ikke altid, man kan finde alt det, man skal bruge i genbrug, og så er det altså også okay at købe det fra ny af. Det er blot det, at man forsøger, og at man er opmærksom på at være mere miljøbevidst, der tæller. Så tænker man nemlig hele automatisk i de retninger.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark