Sådan opbevarer du bedst din kaffe

//

Kaffe er en verdensomspændende favorit. Ordet “kaffe” giver ofte et billede af en person, der drikker kaffe og læser avis med en dampende kop foran sig. Det er ikke underligt, at denne drik har fundet vej ind i vores daglige morgenrutine eller som en opkvikker om eftermiddagen! Kaffebønnerne ristes, før de males og brygges.

Malet eller hele bønner?

Det er en individuel smagssag, om man foretrækker det ene eller det andet. De fleste hjem har en traditionel kaffemaskine til formalet kaffe, hvor andre har en espressomaskine, som kværner hele kaffebønner, eller måske har en kaffekværner.

Der findes et hav af forskellige kaffemærker, som alle smager forskelligt. Nogle er til kaffe, der er mild, andre er til stærk kaffe, hvor andre er til den bitre kaffe. Det er en smagssag, hvilket mærke man foretrækker. Men uanset mærke, så skal det opbevares ens.

Opbevaring af kaffe

Den bedste måde at opbevare kaffe på varierer alt efter, om den er hel eller malet. Hvis kaffen er blevet formalet, skal du sørge for, at den ikke bliver for tør, da det ellers påvirker dens smag. For malet kaffe anbefales det, at du opbevarer dine bønner i en lufttæt beholder eller pose med lynlås.

Den bedste måde at opbevare hele kaffebønner på er ved at opbevare dem et mørkt og køligt sted, f.eks. oven på dit køleskab. Fugt kan også her være skadeligt, så placer ikke bønnerne i nærheden af rørføring eller varmt vand. Du kan også opbevare dine kaffebønner i en lynlåspose, men sørg for, at den er lufttæt!

Kaffe opbevaring

Når kaffebønnerne er blevet ristet og malet, frigøres de smagfulde olier i kaffebønnerne, så de ikke bliver hurtigt forældede. Men når disse aromatiske olier kommer i kontakt med ilt i luft, vil de oxideres og blive forældet. Du kan bremse denne proces ved at opbevare din kaffe i en lufttæt beholder.

Har du en nespresso-maskine? – Det er en espressomaskine lavet af Nestle, der har det system, hvor den bruger kapsler med kaffe i. Det gør selve brygningen nemmere, da kaffen allerede er doseret. Selve kaffen, som er malet kaffe, er lukket i en lille beholder, som først brydes, når den indsættes din kaffemaskine. Det gør, at kaffesmagen bevares mest muligt, medmindre det udsættes for fugt eller varme. For at opbevare sine kaffekapsler på bedst mulig vis, bør man købe en Nespresso kapselholder. Beholderen fås i forskellige varianter, hvor de både kan skjules under din nespressomaskine, eller de kan opvarmes i en lufttæt bøtte.

Kaffe er sundt

Kaffe er faktisk en type te. Når vi drikker kaffe, drikker vi frøene i bærrene, som vokser på træer og buske i tropiske områder. Bønnerne “vækker os”, da de indeholder koffein , som stimulerer centralnervesystemet.

Kaffe indeholder også antioxidanter, og det er godt for os, da det er stoffer, der beskytter vores krop mod oxidation. Koffeinet i kaffe kan bruges til at forbrænde fedt og forebygge visse sygdomme, som f.eks. demens. Så hvis du ikke allerede drikker kaffe, så er det bare om at komme igang. Kaffen virker også, selvom du tilføjer mælk og/eller sukker.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark