Sådan sammensætter du ost med naturvin

//

Oste og vin passer sammen som brød og smør. Der findes mange forskellige typer ost med hver deres unikke smag, konsistens og endda farve. Så hvordan ved du, hvilke oste, du skal kombinere med hvilke vine? Denne artikel vil hjælpe med at besvare det spørgsmål ved at diskutere nogle tips til at parre ost med naturvin!

Ost er en vigtig del af enhver ostetallerken

Begynd med at vælge et udvalg, der komplimenterer hinanden, men som også supplerer vinen. F.eks. passer gedeoste godt til Sauvignon Blanc-vine, mens brie passer godt til Pinot Noir-vine. – Ostemad kan være fantastisk til at parre .

Tænk på ostens konsistens, når du sammensætter den med vin. Ligesom nogle vine smager bedre sammen med visse oste, er det vigtigt at overveje, hvilke typer teksturer der passer godt sammen. For eksempel passer en mild og cremet ost som Brie perfekt sammen med champagne eller Pinot Noir-vin, der har samme toner som den boblende hvidvins frugtighed .

Bløde og cremede oste passer godt til vin

Når du overvejer at sammensætte ostene, skal du også tage hensyn til de enkelte ostes konsistens. For eksempel: De blødere oste som brie og camembert passer bedst sammen med vine, der er bløde på tungen som f.eks. pinot noir, mens de hårdere oste som parmesan passer bedre sammen med robuste vine som Cabernet Sauvignon.

Nu, hvor du kender nogle tips til parring, er det tid til at nyde din ost og vin! Det er sjovt at parre de to, fordi der findes så mange forskellige typer oste og vine på markedet i dag. At vælge en kombination kan være lidt overvældende til tider, men lad være med at bekymre dig! Denne artikel har givet dig et godt udgangspunkt, så gå ud og mor dig med at kombinere dine yndlingsvine med lækre oste.

Bestil din ost direkte til døren

Hvis du ikke kan få nok af ost, eller ikke synes, at din lokale købmand kan tilbyde gode oste, så bør du købe dem online, hvor der er kælet med alle detaljer. Du kan hos Osteposten bestille ostekasser hjem med de oste du godt kan lide, eller som du gerne vil prøve at smage.

Osteposten har sørget for, at alle råvarerne er friske, og lavet ud fra alle normer deri blandt: fokus på dyrevelfærd! Mejeriprodukterne er fra Thise mejeri. Der er rigtig mange fordele ved at få bestilt oste hjem. Du kan bestille de oste du ønsker, eller du kan bestille månedlige pakker, hvor du får tilsendt nye oste hver måned.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark