Skal du bruge en ny kontorstol?

//

En kontorstol er med tiden blevet til et fast inventar på alle kontorer. Hvis du arbejder på et kontor, har du derfor sikkert også en kontorstol. Og så ved du også, at det er vigtigt, at både ergonomien og designet på stolen passer til dig. Den rigtige stol til kontoret skal nemlig være så behagelig, at du kan sidde på den hele dagen. Derfor skal den også passe til både din højde og kropsform. Med andre ord er det altså vigtigt, at ergonomien er i top, når du skal vælge en stol til kontoret.
Du kan se et stort udvalg af ergonomiske kontorstole her: https://www.inventarland.dk/kontorstole/

Find den helt rigtige stol til dig

Når du skal købe en ny stol til kontoret, er der flere ting, som du skal overveje. For det første er alle mennesker bygget forskelligt. Derfor er det også vigtigt, at du tager din højde og størrelse med i overvejelserne. Hvis du har nogle nuværende eller tidligere skader, er det vigtigt, at du også tager disse med i overvejelserne. Ofte er det derfor en god idé at vælge en ergonomisk kontorstol, hvor du får flere indstillingsmuligheder. Så kan du f.eks. justere sædedybden og vippefunktionen. Det giver dig en bedre siddeposition på arbejdet.

Forskellige slags erhverv kræver forskellige slags stole

Du skal også huske at overveje, hvordan din arbejdsdag forløber. Hvis du er meget ude af kontoret, og derfor kun anvender din stol i 30-60 minutter om dagen, behøves du formentlig ikke stille særligt store krav til stolen. Men hvis du derimod sidder op til 7-8 timer i stolen om dagen, bør du helt klart gå efter en kontorstol med flere indstillingsmuligheder. På den måde kan du bedre forebygge arbejdsbetinget rygproblemer.

Derfor bør du købe en ergonomisk stol til kontoret

En ergonomisk stol er et siddemøbel, som optimerer din siddeposition. Den giver dig nemlig mulighed for at justere på både din sædedybde, ryghøjde, siddehøjde og vægt. Derudover giver den dig også et synkront sædevip. Alt dette er nødvendigt, da den menneskelige krop ikke er designet til siddende arbejde i lang tid. Med en ergonomisk stol får du derfor mulighed for at kunne variere i dine siddestillinger. Derved giver du din krop bedre betingelser for at kunne holde til det stillesiddende arbejde.

Få bedre variation med en ståstol

Hvis du har et arbejde, hvor du går meget rundt, kan en ståstol være helt sublim. Så får du nemlig et sted, hvor du hurtigt kan sætte dig og hvile. Ståstolen holder dig nemlig bedre i gang end en almindelig stol, da du sidder mere aktivt på en ståstol. Dette skyldes primært, at ståstolen ikke har et ryglæn. Derfor skal du aktivere dine muskler mere for at holde dig oppe. En ståstol kan derfor også være et fremragende tilvalg, hvis du oplever, at du falder meget sammen på din nuværende stol.

Husk dine særlige behov, når du køber ny stol

Hvis du har nogle særlige behov, er det vigtigt, at du husker at tage hensyn til dem, når du køber ny stol til kontoret. Hvis du eksempelvis har brug for en stol, der kan klare en højere belastning, vil det være en fordel med en XL kontorstol. Denne slags stol kan typisk holde op til 200 kg. Hvis du har rygproblemer, vil det klart være en fordel med en ortopædisk kontorstol, som bedre kan afhjælpe dig. Typisk vil de være designet således, at trykket på eksempelvis halebenet vil blive lettet. Derved kommer din ryg under mindre pres end, hvis du anvendte en almindelig kontorstol.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark