Spar på energien

//

Spar på energien: Gode råd til elforbrug

Mange danskere er bevidste om, at det er vigtigt at spare på energien. Der er dog stadig mange, der ikke er klar over, hvor meget energi deres bolig faktisk forbruger. Dette kan have en negativ indvirkning på både miljøet og den økonomiske situation for den enkelte familie.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvordan man kan spare på energien i sin bolig. Her er nogle gode råd til, hvordan man kan gøre det:

– Sørg for at have godt isolerede vinduer og døre.

– Undgå at bruge for meget varme i boligen.

– Sluk for lyset, når du forlader et rum.

– Brug energieffektive pærer. F.eks. LED.

– Sluk for apparater, når du ikke bruger dem.

Følger man disse råd, kan man spare en masse energi i sin bolig – og dermed også penge. Det er godt for både miljøet og for den enkelte familie.

Er der nogen energibesparende produkter, jeg kan investere i?

Der er mange energibesparende produkter på markedet, og det kan være svært at vælge det rigtige produkt. Men hvis du overvejer dit elforbrug, bolig, varme, vand og belysning, kan du finde nogle gode energibesparende produkter, der vil hjælpe dig med at spare på energien.

Mange elapparater i Danmark er opdelt i energiklasser. Det er f.eks. Køleskabe, fryseskabe, kummefryser, Vinkøleskabe, vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner, støvsuger, Elpærer og mange flere.

Vi anbefaler, at gå efter A eller A+ energiklasser på dine elapparater.

Hvilke energisparende foranstaltninger kan jeg træffe i min hjem?

Der er mange måder, hvorpå man kan spare energi i hjemmet. Elforbrug kan reduceres ved at sænke temperaturen på varmtvandsbeholderen, skifte til energieffektive pærer og lyskilder og ved at slukke for apparater, når de ikke er i brug.

Boligens varmeisolering kan forbedres ved at isolere væggene og loftet, så der ikke slipper varme ud. Vandforbruget kan reduceres ved at undgå at lade vandet løbe, når man bruger det til opvask eller vask af tøj.

Så alt i alt er der rigtig mange steder du kan spare på dit energiforbrug.

Læs mere om Spar på dit elforbrug her

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark