Spis bæredygtigt

//

Man tænker ikke særlig tit over hvad man spiser eller hvor det kommer fra. Der findes jo ikke noget bedre end at gnave noget lækkert i sig når man er sulten. Men hvor kommer det egentlig fra? Meget af det mad vi indtager skader rent faktisk naturen mere end vi tror. Derfor kigger vi i denne artikel på nogle ting man kan lave om på, for at spise mere bæredygtigt.

 

Spis mindre

Helt enkelt så er madspild et stort problem for naturen, vi forbruger lang mere end vi egentlig har brug for. Det kan derfor være en rigtig god ide at få lagt en ordentlig madplan, så man kan måle hvad man egentlig spiser og hvad der bare ryger ud i skraldespanden igen. Man kan også blive bedre til at spise rester en eller to dage om ugen, dette sørger også for at man mindsker madspild.

 

Spis rigtigt

Når man tænker på hvad man spiser, så kan det være en god ide at lave om på nogle af disse madvaner. Man skal skrue ned på søde sager og alkohol så meget som muligt, dette er nemlig nogle af de store syndere i forhold til miljøet. Skal man holde et selskab så kan man med fordel bestille catering, og dele resterne ud til gæsterne, med håb om at det bliver spist.

 

Kød, fisk og grøntsager

Vi har alle hørt den klassiske omkring at man skal spise mere grønt. Men der er rent faktisk noget godt i det, først og fremmest er det langt sundere end meget andet. Det hjælper også på miljøet, og spiser man sine grøntsager sæson baseret så hjælper man rigtig meget i forhold til miljøet. Her kan man spare på importen af disse grøntsager som ikke er i sæson, og dermed spare på naturen. En anden ting er at prøve at tænke over hvilke fisk eller kød man spiser, skru ned så meget som muligt her. 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark