Tag cyklen i stedet for bilen

//

Hvis du gerne vil sparer miljøet for en masse unødvendig CO2, så er det en god idé at tage offentlig transport eller cykel – hvis det er muligt. Forestil dig at alle mennesker altid skulle tage bilen derhen, hvor de skulle. Hvis du f.eks. bare lige skal ned og handle ind, men du skulle tage bilen. Det ville være vanvittig mange mængder CO2, som røg ud i atmosfæren.  

Det kan også være at dig og din familie skal en tur ud til Golfskoven fordi I vil spille minigolf i Århus. I stedet for at I tager bilen ligesom en masse andre familier, så forestil dig at I tog bussen sammen med alle de andre familier. Det ville virkelig sparer en masse brændstof. I kunne også tage cyklerne derud og passe endnu bedre på klimaet og sørge for at temperaturen altså i sidste ende ikke stiger.

Fordelen ved at tage cyklen

Udover at du sparer atmosfæren for en masse giftige stoffer og CO2, så får du også motion. Motion er virkelig godt for dit helbred og din sundhed, så ikke nok med at det er godt for klodens sundhed, så er det også godt for din egen. Synes du det er irriterende at dukke op i skole eller til en fest helt svedig efter en cykeltur, kan du eventuelt tage en taske på ryggen og have noget skiftetøj med. På den måde kan du undgå at svede dit tøj helt til og gi’ den gas op ad bakkerne, så du ikke kommer for sent.

Det er også dejligt at tage cyklen i forhold til bussen, da du slipper for at sidde i en bus der hele tiden stopper ved stoppesteder og i lyskryds. På cyklen kan du kører lige hen til den destination du skal til og ”uden afbrydelser” om man vil. Det er altså meget hurtigere at tage cyklen end det er at tage offentlig transport. Det er også meget billigere.

Cyklen er billigst

Hvis du gerne vil undgå at bruge en masse penge på tog- og busbilletter er det smart at tage cyklen. Er strækningerne du skal tilbagelægge lange, kan du i dag også købe en el-cykel, så du ikke er begrænset af at være i god form eller at det tager for lang tid på cyklen. På el-cyklen kommer du hurtigt frem. Det er også meget billigere i længden end at købe en bil eller bruge penge på bus og tog hver måned.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark