Tips til den miljøvenlige turist

//

Hvis vi fremtidigt skal kunne besøge steder i verden, og opleve den smukke natur vi ikke altid har herhjemme. Så er det yderst vigtigt, at vi sætter så små C02 fodspor som muligt. Den klimavenlige turist behøver ikke at gå på kompromis som sådan, men i stedet tænke på at hjælpe miljøet. Læs med i denne artikel og få gode råd til, hvordan du som turist kan være mere bæredygtig når du skal ud og rejse.

Spis lokalt

Du er ude at rejse. Du har valgt din destination selv. Derfor mener vi at du skal spise lokalt. Ofte vil råvarerne være dyrket i hjemlandet, og derfor ikke have en lige så stor miljø belastning, som hvis man transporterede tigerrejer til Danmark fra Thailand. Alt andet lige må det giver god mening, at man spiser det mad fra det land man er rejst til. Det er en del af oplevelsen. Vil man gå det ekstra skridt, kan det være en god idé at skære kød fra. Her kan der gøres en stor forskel for miljøet. Grøntsager er langt mindre skadelige og derfor vil du automatisk blive en mere klimavenlig turist.

Book de ”grønne” hoteller

I de sidste mange år er trenden for at blive mere bæredygtig skudt i vejret. Vi er blevet langt mere bevidste om, hvordan vores jordklode udvikler sig og hvordan vi behandler den. Flere og flere hoteller følger derfor med på den grønne bølge og effektiviserer deres forretning med hensyn til at være mere klimabevidste. I forskellige områder er der forskellige certifikater, der beviser at der er gjort en indsat for miljøet. Gå derfor efter dem! En lille indsats, er stadig en indsats.

Flyv mindre – tag toget.

De fleste eksperter er enige om flytrafik er en kæmpe synder i forhold til miljøet. Fly udleder CO2 højt oppe i atmosfæren og skader den uhelbredeligt. Tænk derfor over hvor meget du flyver, hvilke fly du flyver med og hvor langt der er tale om. Alternativt så kan man tage toget! Den klimavenlige turist er ikke bange for en togtur. Stort set hele Europa er spækket med muligheder. Der er mange penge at hente, du sparer naturen og du prøver noget helt nyt. Tag toget til din bolig i Spanien, kør med klimavenlige biler til Tyskland eller smid dine ski på tag-boksen til Østrig. Vi står sammen om klimaet.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark