Tips til hvordan du rydder op i dine skabe og skuffer.

//

 


Tips til hvordan du rydder op i dine skabe og skuffer.

Det er ikke altid nemt at rydde op i sine skabe og skuffer, selvom du sikkert godt kan genkalde dig følelsen af lettelse, når du er færdig med arbejdet.
Synes du også det til tider er en udfordring at sige farvel, til dine ting, er du ikke alene. Vi er flere der har et veludviklet sentimentalt forhold til alt fra gamle tandbørster til halstørklæder. Hvorfor er det så svært? Og hvad kan man gøre for at blive bedre til at skille sig af med sine ting?

Hvilken type er du?

  1. Jeg smider alt ud der er over et halvt år gammelt, som jeg ikke har brugt.
  2. Jeg smider helst ikke noget ud, det skal nedarves i min familie
  3. Jeg har lidt svært ved at smide ud, jeg henter det tit tilbage igen, selvom det er smidt ud.
  4. Jeg synes stort set alt er lidt for godt til at smide ud! Det er jo næsten ikke slidt.
  5. Jeg vil hellere give det væk, end smide det ud, miljøet har ikke godt af alt det brug og smid væk!
  6. Ud med det, det roder!

Måske kan du genkende de forskellige personlighedstyper, der er beskrevet ovenover, måske er du en blanding af to eller flere, men den beskriver meget fint, hvor forskellige vi alle sammen er. Ens for mange af dem er, at det er lidt svært at smide ud, hvis man mener det kan gavne en anden at få tingen.

Hvad er løsningen for os der ikke vil smide ud, men gerne vil af med vores ting, på en miljørigtig måde?

 

Genbrug er godt for miljøet.

Der findes en løsning der lægger lige til venstrebenet, og du får til og med penge for dine god, men brugte ting. Løsningen hedder loppemarked, ikke den traditionelle form, men den type ”lopperi” du finder hos f.eks. Guld & Rod.

Guld & Rod er et reolmarked, hvor du lejer en standplads, eller reol, til dine ting og sælger dem derfra. Guld & Rod har også en genial service der hedder Nemt løsning, hvor du bare aflevere en kasse eller to og personalet stiller op og prismærker endda for dig. Supernemt, rimelig i pris, og du sparer miljøet for en masse.

Men hvordan siger du så farvel og rydder op i dine ting? Her er et par gode tips til, hvordan du siger farvel til dine ting.

Du kan spørge dig selv:

1. Hvornår brugte jeg sidste den her ting?
2. Er det en sentimental følelse jeg får når jeg ser på tingen?
3. Kunne jeg nøjes med et foto af den her ting, behøver jeg at beholde den?
4. Er der andre i min familie der vil have den her, eller skal Guld & Rod aftage?
5. Hvorfor har jeg ikke brugt den, her på det seneste?
6. Kan den genanvendes?

Rigtig god fornøjelse

 

 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark