Tjen penge og skån miljøet samtidig – sådan gør du

//

Tænk hvis man kunne tjene penge og skåne miljøet samtidig? Det er faktisk muligt, og der kan potentielt være mange penge at tjene. Hvis du endnu ikke har fanget, hvad denne artikel kommer til at omhandle, så kommer den til at omhandle Ethereum, der er ved at gå fra mekanismen Proof of Work til Proof of Stake.

Dette har Ethereum med miljøet at gøre

Ved du ikke, hvad Ethereum er, så lad os kort forklare det. Det er en kryptovaluta, en konkurrent til Bitcoin, som bliver anvendt til andre ting end at sende penge til andre folk. Den anvendes blandt andet til smarte kontrakter på blockchainen og til at sende tokens. For at alt dette kan lade sig gøre, så skal man have en mekanisme, der gør at blockchainen er sikkert at anvende, og at transaktionerne ikke er falske.

I dag løses den ovenstående problemstilling ved mining. Her skal man bruge så meget energi på at løse matematiske opgaver, fordi computere bruger meget strøm på det, at det ikke kan betale sig lave falske transaktioner, hvis de skulle bliver annulleret af den næste miner. Som du nok allerede kan se, så er strømmen problemet her.

Sådan løses problemet med det store strømforbrug

Heldigvis findes der en løsning på problemet, og denne løsning hedder Proof of Stake. I dette setup skal man bruge langt mindre computere til at sikre blockchainen, fordi man bruger en mekanisme ved navn staking. Staking går helt kort ud på, at man låser sine coins (Ethereum i dette tilfælde) i en bestemt periode og får en belønning for det. Når man låser dem, så bruges de til at validere transaktioner (i stedet for mining), og derfor får man en belønning.

På nuværende tidspunkt er den omtalte belønning relativt høj, hvorfor det kan være en fordel at komme i gang med staking. Køb Ethereum med bankoverførsel for at komme i gang med staking i dag.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark