Udlejning af kjoler baner vejen for fremtiden

//

Der er kommet en stigende tendens til udlejning af tøj – især kjoler. Det er et fænomen som er kommet for at blive, mener flere eksperter. Det nyeste der er begyndt at poppe op, er udlejning af dyre designer kjoler.

 

Vi vil prøve at gøre dig meget klogere på emnet i denne artikkel. 

 

Hvordan lejer man en kjole?

De fleste udlejning sider finder du på instagram, da det oftest er privatpersoner som udlejer deres egne kjoler. De fleste sider, hedder noget med “kjoler” og er derfor let at spotte. Vilkår og betingelser er udarbejdet af privatpersonen og derfor kan de gældende betingelser variere en smule. 

 

Hos langt de fleste udlejningssteder, betaler du et depositum, indtil du afhenter kjolen, typisk svarende til halvdelen af udlejningsprisen. 

 

Fordele ved at leje frem for køb.

Der er mange fordele ved at leje en kjole, fremfor at gå ud og købe en helt ny. Her kommer de mest væsentlige punker:

 

  • Det er godt for miljøet. Du undgår unødvendige køb, som ender med at hænge bagerst i skabet og aldrig bliver brugt igen.
  • Du mindsker miljøbelastningen og forlænger livet for hvert enkelt stykke tøj. De fleste udlejnings kjoler er også allerede købt second hand.
  • Du spare penge ved at købe mindre tøj.
  • Cirkulation af tøj gør det kun sjovere at være forbruger og giver god samvittighed

De fleste større modebrands er også så småt ved at hoppe med på den bæredygtige udlejnings-bølge og derfor kan du også flere steder, leje et stykke tøj af forretningen frem for at købe det. 

 

Hvad skal du være opmærksom på, ved leje af kjoler?

Hvis du skulle være så uheldig at beskadig kjolen, så kræver de fleste steder, at du betaler regningen til skrædderen. Beløbet ligger oftes mellem 100-300 kr. Ved behov for rens, dækkes udgifterne til dette også. 

 

Hvis du har lejet en dyr designer kjole og en skrædder ikke kan fikse den, så ville du skulle erstatte beløbet på original prisen, af kjolen. Det kan selvfølgelig være en dyr fornøjelsen og måske får du brug for et lån i den forbindelse? I så fald kan du læse mere her.

 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark